Leerlingen toevoegen of verwijderen aan de klas

door Rosanne Mol

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er leerlingen wisselen van klas in de loop van het schooljaar. Wij kunnen deze leerlingen naar de juiste klas verplaatsen in Learnbeat, maar dit kun jij als docent ook zelf doen.

Leerlingen toevoegen of verwijderen

Je kunt een leerling toevoegen of verwijderen uit de klas onder instellingen in je docenten account. Je kunt onder instellingen de klas selecteren waar je een leerling wilt verwijderen of toevoegen. Per leerling vind je de optie 'leerling verwijderen'. Wanneer je de leerling uit de klas verwijderd, blijft het account van de leerling bestaan en kun je te allen tijde de leerling weer toevoegen aan de klas.

Je kunt een leerling toevoegen door de grote knop 'voeg leerling toe' te gebruiken. Wanneer je hier op klikt komt een lijst met alle leerlingen op jouw school tevoorschijn en kun je een voor een de leerlingen die je wilt toevoegen selecteren.