Learnbeat - de basis

door Rosanne Mol

Learnbeat is een online platform met vele mogelijkheden en functies. Hieronder vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden.

De menubalk

Via de menubalk links in het scherm kun je tussen de verschillende functies en overzichten in Learnbeat navigeren.

Het huisje is het 'Aan de slag' scherm. Dit kun je zien als de startpagina van Learnbeat waar ook alle klassen die aan het account zijn toegevoegd worden weergegeven.

Onder de 'Koffer' staat al het toegevoegde lesmateriaal. Je kunt hier navigeren tussen hoofdstukken, paragrafen, activiteiten en taakgroepen.

Het 'Brilletje' staat voor het voortgangsscherm.  Bekijk per hoofdstuk, paragraaf, activiteit en taakgroep hoeveel de leerlingen hebben gemaakt en hoe goed of juist iets minder gescoord hebben.

Met behulp van de 'Grafiek kom je in het resultatenscherm terecht. Hier kun je de resultaten van de leerlingen bekijken ten opzichten van de klas. De resultaten kunnen per leerling worden bekeken. Bekijk ook welke onderwerpen en referentieniveaus de leerling al goed beheerst en welke nog niet. Lees hier meer over het resultatenscherm.

Het 'Praatwolkje' toont alle feedback berichten die zijn verstuurd naar leerlingen of die jij als docent hebt ontvangen van de leerlingen. Lees hier hoe je feedback geeft.

Met het 'Kladblok' maak je aantekeningen en binnen het kladblok vind je alle gemaakte aantekeningen terug. Lees hier meer over het maken van  aantekeningen.

Bij het klikken op de 'Pen en de liniaal' kom je terecht in de auteursomgeving. Hier kun je aan de slag met het arrangeren en aanpassen van het huidige lesmateriaal of het maken van eigen lesmateriaal.

Klik op het 'Vraagteken' en krijg  alle informatie over de pagina waar je op dat moment bent.

Heb je een vraag, een idee of kom je een inhoudelijke fout tegen? Klik op de 'Toeter' en neem via de mail direct contact op met de support afdeling van Learnbeat.

Via het rondje met 'Het poppetje' kom je bij de instellingen terecht. Hier kun je het wachtwoord en de profielfoto van je eigen account aanpassen. Ook kun je hier bijvoorbeeld je klassen bekijken en wachtwoorden van je leerlingen aanpassen.

Met de 'Uitknop' log je uit.

Lees hier hoe je gemakkelijk kunt navigeren door Learnbeat.