"Leerlingen moesten wennen aan digitaal werken" Interview met Berend van Aken, docent economie

Aangepast 10 months ago door Elvira Davidsz

Berend van Aken, docent economie op het Scala College in Alphen aan de Rijn werkt al zeven jaar met Leswijs Economie. Dat maakt Berend één van de eerste gebruikers van Leswijs en Learnbeat. Berend zegt daarover: "Het is heel interessant om te zien hoe de methode en de leeromgeving in de afgelopen jaren steeds beter werd en beter aansluit op de behoeftes van docenten." Dit schooljaar werkt hij met twee derde klassen in Learnbeat.

Overstappen naar Leswijs Economie

Het overstappen naar de nieuwe methode ging vloeiend. De duidelijke indeling van Leswijs Economie heeft daarbij geholpen. Berend: "Ik hoefde mijn manier van werken in eerste plaats helemaal niet los te laten. De structuur van de methode en de digitale leeromgeving maakt het mogelijk om gewoon per hoofdstuk door de lesstof heen te werken. Leswijs Economie heeft een overzichtelijke indeling en het materiaal sluit goed aan op de schoolexamens."

Leerlingen volgen

Met Learnbeat is het veel makkelijker om te volgen waar leerlingen mee bezig zijn en op vastlopen. Berend vindt dit de nuttigste functie van de digitale omgeving. Berend: "Leerlingen moesten heel erg wennen aan het digitaal werken. Vooral het digitaal leren van theorie vonden ze lastig. Nu werken de leerlingen al vanaf de brugklas met een device. Wanneer ze bij mij in de derde klas zitten zijn ze helemaal gewend en gaat het digitaal werken veel vloeiender."

Meedenken met Learnbeat

Sinds vorig schooljaar maakt Berend deel uit van de onderzoeksgroep van Learnbeat. Vier keer per jaar komt een groep betrokken docenten samen op een van de scholen. Tijdens de sessie ontwerpen ze mee aan nieuwe functionaliteit voor Learnbeat en leveren ze feedback op ideeën en prototypes. Berend: "Wat het vooral leuk maakt is dat je de ideeën uit de onderzoeksgroep na enige tijd terugziet in Learnbeat. Afgelopen jaar hebben we meegedacht over het docentendashboard en hebben we samen met het ontwerpteam van Learnbeat schetsen gemaakt. Dit schooljaar konden we al werken met het nieuwe dashboard, waar veel van onze suggesties in zijn verwerkt!"

 Wil je meer weten over de resultaten van je leerlingen? Klik hier voor informatie over het resultatenscherm.

Hebben we je goed geholpen?