Kan ik een gemaakte (oefen)toets resetten?

Aangepast 8 months ago door Rosanne Mol

De leerlingen hebben een (oefen)toets gemaakt, maar je wilt om een bepaalde reden de toets graag opnieuw laten maken door de leerlingen. Hoe doe je dat?

Een toets opnieuw laten maken

Je kunt een (oefen)toets niet resetten. De reden hiervoor is dat er cijfers aan die toets hangen en om te voorkomen dat deze cijfers per ongeluk verloren gaan, kun je (oefen)toetsen niet resetten. We hebben wel een andere oplossing om dezelfde toets opnieuw te laten maken door leerlingen, namelijk: kopiëren en plakken. Je kunt de hele (oefen)toets (activiteit) kopiëren en plakken in dezelfde klas/hetzelfde hoofdstuk en deze (oefen)toets net als de andere toets zichtbaar maken voor de leerlingen.

Lees hier hoe je maeteriaal kunt kopieren.

Hoe kopieer en plak ik een (oefen)toets?

Een toets kopiëren doe je binnen de auteursomgeving (pen en liniaal). Klik op het icoon van de auteursomgeving en navigeer door naar de toets totdat je bij de opgaven bent. Klik vervolgens rechtsboven op 'Meer'. Kies voor 'Kopieer activiteit', selecteer vervolgens de klas, het hoofdstuk en de paragraaf waar je de toets naartoe wilt kopiëren en klik op 'Kopiëren'. Vervolgens kun je de toets op dezelfde manier afnemen zoals je dat bij iedere andere toets doet.