Lesmateriaal delen

door Tessa Hielkema

Publiceer jouw eigen lesmateriaal

Om lesmateriaal te delen met je collega's gebruik je de functie 'Publiceer lesmateriaal'. De functie ‘Publiceer lesmateriaal’ is bedoeld om eigen lesmateriaal gemakkelijk en snel te delen met anderen. Tot voor kort was het enkel nog mogelijk om lesmateriaal op activiteitsniveau te delen met anderen. Vanaf nu kun je naast activiteiten ook hele hoofdstukken en paragrafen in één keer delen met anderen. 

De functie ‘Publiceer lesmateriaal’ vind je binnen de auteursomgeving (pen en liniaal). Op het moment dat je op een hoofdstuk klikt, verschijnt rechtsboven in een blokje met ‘Publiceer lesmateriaal’. Als je daar op klikt, krijg je verschillende opties met wie je het lesmateriaal wilt delen. 


Bepaal zelf met wie jouw lesmateriaal wordt gedeeld

Je kunt er voor kiezen om het lesmateriaal met jezelf te delen, met de hele school waar je lesgeeft of zelfs de hele schoolkoepel. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen lesmateriaal volledig openbaar te maken, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dan kies je voor de optie ‘iedereen’.  

Met behulp van de functie ‘Publiceer lesmateriaal’ kun je dus heel gemakkelijk en snel jouw eigen lesmateriaal delen met anderen. Andersom werkt dat natuurlijk ook. Anderen kunnen ook heel gemakkelijk hun lesmateriaal met jou kunnen delen. 

Wil je graag gebruik maken van het gedeelde lesmateriaal maar maak je nog geen gebruik van Learnbeat? Kijk dan op www.learnbeat.nl voor meer informatie of neem contact op via support@dedact.nl.Hebben we je goed geholpen?