Zelf klassen aanmaken in Learnbeat

door Rosanne Mol

Je kunt sinds kort ook zelf klassen aanmaken in Learnbeat. Wanneer je een licentie hebt voor lesmateriaal kun je dit materiaal toevoegen aan je nieuwe klassen. Vervolgens kun je heel gemakkelijk leerlingen toevoegen.

Het aanmaken van nieuwe groepen

Kies rechtsboven in je scherm voor 'voeg eigen klas toe', vul de naam van de klas, het leerjaar en het niveau in en maak je keuze uit een van de lesmodules die  voor je klaarstaan. Kies voor een enkele lesmodule, of selecteer er direct meer tegelijk. Wanneer je geen licentie hebt tot bestaand lesmateriaal kun je er hier voor kiezen om eigen content aan te maken.

Leerlingen uitnodigen voor de nieuwe groep

Om de leerlingen uit te nodigen kun je verschillende manieren gebruiken. Het is hierbij wel nodig dat de leerlingen een bestaand Learnbeat account hebben. Je kunt een link delen met je leerlingen, je kunt een klassencode delen met je leerlingen en je kunt de leerlingen een QR-code laten scannen.

Als de leerlingen op de link klikken, hoeven ze alleen eenmalig in te loggen op hun Learnbeat account. Gebruik je de klassencode? Dan kiezen de leerlingen voor 'voeg een vak toe'. Dat is alles. Geen gedoe met gebruikersnamen of wachtwoorden die je moet uitdelen. Als een leerling zich heeft aangemeld, krijg je een melding en kun je de leerling accepteren.

Wil je een klas verwijderen? Dit doen wij voor je! Stuur ons in dit geval een toeterbericht of een email naar support@dedact.nl