Zelf klassen aanmaken in Learnbeat

Aangepast 4 weeks ago door Jill Gotink

Met Learnbeat kan je zelf je eigen klassen aanmaken. Wanneer je een licentie hebt voor lesmateriaal kun je dit materiaal toevoegen aan je nieuwe klassen via de bibliotheek. Vervolgens kun je heel gemakkelijk leerlingen toevoegen.

Het aanmaken van nieuwe klassen

Kies rechtsboven in je scherm voor 'voeg een klas toe', kies je vak en vul vervolgens de naam van de klas, het leerjaar en het niveau in. Het is mogelijk om meerdere klassen tegelijk aan te maken van hetzelfde vak. Wanneer je klikt op de knop ‘Voeg nog een klas toe’, wordt automatisch het leerjaar en het niveau van de laatst toegevoegde klas overgenomen.  Het is mogelijk om meerdere docenten te koppelen aan één klas.

Meerdere klassen tegelijk aanmaken.

Vervolgens kan je direct naar de bibliotheek om lesmateriaal toe te voegen aan de klassen. Voor meer informatie bekijk het FAQ artikel over de bibliotheek. Wanneer je geen licentie hebt tot bestaand lesmateriaal kun je er ook voor kiezen om eigen lesmateriaal te maken.

Lesmateriaal toevoegen aan een klas.

Mocht je een klas weer willen verwijderen, kan dit ook via instellingen. Navigeer hierna naar het tandwiel van de desbetreffende klas en klik op de prullenbak rechtsboven in het scherm.

Leerlingen uitnodigen voor de nieuwe klas

Nadat je als docent een klas aangemaakt hebt en het lesmateriaal toegevoegd hebt, is het tijd om leerlingen toe te voegen aan de klas. Er zijn verschillende manieren om leerlingen uit te nodigen voor de klas. Je kunt een link delen met je leerlingen, je kunt een klassencode delen met je leerlingen en je kunt de leerlingen een QR-code laten scannen. Meer informatie over het uitnodigen van leerlingen is hier te vinden.