Zelf klassen aanmaken in Learnbeat

door Rosanne Mol

Met Learnbeat kan je zelf je eigen klassen aanmaken. Wanneer je een licentie hebt voor lesmateriaal kun je dit materiaal toevoegen aan je nieuwe klassen. Vervolgens kun je heel gemakkelijk leerlingen toevoegen.

Het aanmaken van nieuwe klassen

Kies rechtsboven in je scherm voor 'voeg een klas toe', kies je vak en vul vervolgens de naam van de klas, het leerjaar en het niveau. Je kan vervolgens direct naar de bibliotheek om lesmateriaal toe te voegen. Wanneer je geen licentie hebt tot bestaand lesmateriaal kun je er ook voor kiezen om eigen materiaal te maken.

Leerlingen uitnodigen voor de nieuwe klas

Nadat je als docent een klas aangemaakt hebt en het lesmateriaal toegevoegd hebt, is het tijd om leerlingen toe te voegen aan de klas. Er zijn verschillende manieren om leerlingen uit te nodigen voor de klas. Het is hierbij wel nodig dat de leerlingen een bestaand Learnbeat account hebben. Je kunt een link delen met je leerlingen, je kunt een klassencode delen met je leerlingen en je kunt de leerlingen een QR-code laten scannen. Voor meer uitleg, klik hier

Mocht je een klas weer willen verwijderen, kan dit ook via instellingen. Navigeer hierna naar het tandwiel van de desbetreffende klas en klik op de prullenbak rechtsboven in het scherm.