Zelf lesmateriaal maken in Learnbeat

Aangepast 5 months ago door Rosanne Mol

In Learnbeat kun je eigen lesmateriaal maken. Je doet dit als aanvulling op een bestaande methode, om een eigen lessenreeks te ontwikkelen of om zelf een hele methode uit te werken.

Lesmateriaal maken in Learnbeat

Het maken van nieuw lesmateriaal doe je in de auteursomgeving. Je komt hier met het icoon van de pen en liniaal in het linkermenu. Wanneer je in de auteurmodule bent, selecteer je eerst de klas of groep waarvoor je eigen materiaal gaat maken. Wanneer je een klas hebt geselecteerd, begin je direct met het opbouwen van de structuur. Je maakt een hoofdstuk door op de blauwe plus  rechtsonder in je scherm te klikken. Wanneer je op de blauwe plus hebt geklikt, kan je direct de naam van het hoofdstuk invullen. Klik daarna op het hoofdstuk. Je kunt nu een paragraaf maken door rechtsonder weer op de blauwe plus te klikken. Vul de naam in van de paragraaf en klik erop om in het scherm te komen waarin je een activiteit kunt maken. Ook hiervoor gebruik je weer de blauwe plus.

Een bladzijde met opgaven en theorie maken

In de activiteit kun je aan de slag met het maken van een bladzijde.  Op een bladzijde plaats je de opgaven, theorie, filmpjes, projecten (etc). Ook hier maak je gebruik van de blauwe toevoegknop rechtsonder in je scherm.

In het veld Introductie kun je een inleidende tekst toevoegen voor de opdracht. Vervolgens kun je een van de werkvormen kiezen. Wanneer je een werkvorm selecteert, vind je rechts de optie 'hoe werkt het?'. Hier vind je een uitleg over de werkvorm.

Hoe zien mijn leerlingen het lesmateriaal dat ik maak?

Wanneer je materiaal hebt gemaakt, wil je natuurlijk tussendoor wel eens bekijken hoe dit er dan uit ziet voor de leerlingen. Je kunt hiervoor snel tussen de koffer en de auteursomgeving navigeren met het menu rechtsboven. Je blijft met dit menu op dezelfde pagina. Op deze manier kun je altijd tussendoor je werk bekijken zonder veel heen en weer te hoeven klikken.