Tip: toets afnemen met een veilige browser

door Rosanne Mol

Binnen Learnbeat kun je digitaal de toetsen afnemen. Het scheelt een hoop papier en in het geval van meerkeuzevragen ook een hele hoop nakijkwerk. Maar hoe veilig is het digitaal afnemen van toetsen? Kunnen de leerlingen niet tijdens de toets toch nog een ander tabblad openen en stiekem afkijken? 

Veilig digitaal toetsen afnemen

Om te controleren of leerlingen daadwerkelijk bezig zijn met de toets, heeft Learnbeat bij de toets een tabblad met 'Meldingen'. Hier kun je als docent goed in de gaten houden of leerlingen bezig zijn met iets anders. Zodra een leerling het tabblad verlaat of een tekst kopieert en plakt, krijg je hier onder dit tabblad een melding van. 

Om er zeker van te zijn dat de toets waterdicht is en leerlingen echt nergens anders af kan kijken tijdens de toets, kun je Safe Exam Browser downloaden. Dit is een webbrowseromgeving die er voor zorgt dat toetsen online veilig uit worden gevoerd. De software verandert elke computer in een beveiligd werkstation en voorkomt dat leerlingen andere websites, applicaties en onbevoegde middelen gebruiken tijdens de toets. 


Hebben we je goed geholpen?