Lesmateriaal en resultaten opslaan en printen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Learnbeat is ontworpen om interactief lesmateriaal te bekijken, opgaven te maken en voortgang te monitoren. Het kan echter voorkomen dat er uitzonderingssituaties zijn waarbij het handig is om het lesmateriaal in een PDF op te slaan of te printen.

Lesmateriaal (met antwoorden) opslaan en printen

Je kunt vanuit de lesmateriaalmodus (het koffertje) bij de opgaven van een activiteit klikken op 'Opties' en vervolgens onder 'Print' kiezen voor 'Print alleen teksten', 'Print met (model)antwoorden' of 'Print zonder antwoorden'.

Het maakt niet uit bij welke opgave van de activiteit je kiest voor de print-optie. De hele activiteit wordt standaard meegenomen in het printvoorbeeld.

De optie om te printen bestaat alleen voor de standaard activiteit, de oefentoets en de gewone toets.

Nadat je jouw gewenste optie hebt gekozen, verschijnt er een nieuw scherm, waarbij je de opgaven kunt opslaan als PDF en kunt afdrukken.

Voortgang en resultaten van toetsen opslaan en printen

Het is ook mogelijk om van de voortgang van een toets een overzicht in de vorm van een Excelbestand te downloaden en af te drukken. Dit overzicht van de voortgang van de toets download je vanaf het voortgangsscherm (icoontje brilletje). Door te klikken op de gewenste klas, het hoofdstuk waar de toets instaat en vervolgens op de toets, kom je in het tabblad 'Voortgang en cijfers'. Daar zie je onderaan de pagina de mogelijkheid om punten en cijfers te exporteren of de antwoorden van de leerlingen te downloaden.

Resultatenoverzicht per leerling

Om het resultatenoverzicht per leerling te downloaden of te printen ga je naar het resultatenscherm (icoon met de grafiek). Daar selecteer je de gewenste leerling(en) en download je rechtsboven in het scherm het bestand door rechts boven in het scherm op 'Print PDF' te klikken.