Wie heeft er toegang tot het lesmateriaal dat ik maak?

door Rosanne Mol

Het is natuurlijk ontzettend leuk en waardevol om zelf lesmateriaal te ontwikkelen in Learnbeat maar wie kan dit materiaal eigenlijk allemaal zien? Ook is het natuurlijk leuk om dit materiaal te delen met bijvoorbeeld de sectieleden van jouw vak. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Zichtbaarheid van eigen materiaal

Wanneer je eigen lesmateriaal maakt in de auteursomgeving van Learnbeat, staat het dit automatisch afgeschermd voor alle andere gebruikers. Dit betekent dat geen andere docenten toegang hebben tot de activiteit en de taakgroepen maar de leerlingen ook niet (wanneer je materiaal maakt in een klas waar leerlingen aan gekoppeld zijn). 

Het lesmateriaal beschikbaar maken voor de leerlingen gaat per activiteit. Je kunt hier lezen hoe je dat doet. 


Materiaal beschikbaar maken voor andere docenten

Per bladzijde kun je instellen welke docenten toegang hebben tot het materiaal. Zoals hierboven aangegeven staat iedere bladzijde automatisch ingesteld op 'gedeeld met niemand'. 

Onder opties (de knop rechtsboven) kun je dit aanpassen. Wanneer je 'gedeeld met mijn school' selecteert, kunnen alle docenten van jouw school de bladzijde vinden in de bibliotheek in de auteursomgeving. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld de sectieleden van je vak het gemaakte materiaal ook gebruiken. 

Ook kun je de optie 'gedeeld met iedereen' kiezen. Op deze manier is het materiaal voor alle docenten, die hetzelfde vak geven op scholen die met Learnbeat werken, beschikbaar in de bibliotheek. 

Hebben we je goed geholpen?