Leerteksten koppelen

Aangepast 5 months ago door Rosanne Mol

Bij de opgaven die je maakt in de auteursomgeving van Learnbeat kun je bestaande tekstbronnen toevoegen. Dit kun je doen als 'bron' zodat deze tekst wordt weergegeven boven de opdrachten maar je kunt er ook voor kiezen om de theorie als leerteksten te koppelen. Hiermee kun je meerdere bronnen koppelen aan het materiaal zodat de leerlingen dit kunnen gebruiken als naslagwerk. Je leest hier hoe je deze leerteksten kunt toevoegen aan het lesmateriaal.

Leerteksten koppelen

Je kunt bij alle opgaven leerteksten koppelen in de auteursomgeving. Dit kun je doen bij het bewerken van de opdrachten. Je vindt rechtsboven in het scherm de knop 'koppel leertekst'.  Wanneer je op deze knop klikt, kom je in een scherm waarin je kunt zoeken naar bronnen. Wanneer je een bron ziet die je interessant lijkt, klik je deze aan om deze te bekijken. Is het een bron die je wilt gebruiken, klik je op de plus voor de titel om de bron te selecteren. Je ziet onder het zoekveld welke artikelen je hebt geselecteerd. Je kunt er hier voor kiezen om een of meerdere teksten te koppelen. Wanneer je alle gewenste bronnen hebt geselecteerd, klik je op opslaan. Wanneer je vervolgens de opgave opslaat, is de leertekst zichtbaar bij het lesmateriaal.