Bestaande klassen aanpassen

Aangepast 3 months ago door Jill Gotink

Nadat je een klas aangemaakt hebt, kan het voorkomen dat je nog aanpassingen wilt maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de klasnaam, het niveau of de gekoppelde docent aanpast.

Naam en niveau van de klas aanpassen

Om deze wijzigingen te maken, navigeer je via instellingen naar de desbetreffende klas. Via ‘het tandwiel’ van de klas en vervolgens ‘het pennetje’ kan je de naam, het niveau en het jaar van de klas wijzigen.

Klas verwijderen

Mocht je een klas willen verwijderen, kan dit ook via instellingen. Je navigeert naar de klas die je wilt verwijderen en klikt op het tandwiel. Hierna kan je via de prullenbak de klas verwijderen. Let op; verwijder alleen een klas als je zeker weet dat je deze niet meer nodig hebt. Het zou zonde zijn als er (gemaakt) werk verloren gaat.

Docent koppelen

Bij Learnbeat kan je meerdere docenten aan één klas koppelen, voorwaarde is wel dat de docent die je wilt toevoegen op dezelfde school werkt. Een andere docent toevoegen kan via instellingen en het tandwiel van de desbetreffende klas. Je klikt vervolgens op ‘voeg een docent toe’. Geen paniek als je de verkeerde docent kiest, je kan deze gemakkelijk weer verwijderen via ‘verwijder van de klas’.
De toegevoegde docent ziet de nieuwe klas vanzelf verschijnen bij de volgende keer dat hij/zij inlogt. Ten slotte is het goed om te vermelden dat de toegevoegde docent dezelfde rechten als jijzelf hebt.