Activiteiten zichtbaar maken voor leerlingen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Als docent bepaal je welke leerlingen toegang hebben tot welke activiteiten. Voor iedere activiteit zie je of deze zichtbaar is voor leerlingen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je een activiteit openzet, of kun je extra opdrachten beschikbaar maken voor die leerlingen die dat nodig hebben.

Hoe maak ik een activiteit (on)zichtbaar?

De zichtbaarheid van een activiteit stel je in door in de lesmateriaalomgeving (koffertje) op paragraafniveau op het oogje met de tekst Zichtbaar onder de activiteit te klikken. Er opent rechts een menu waar je de activiteit zichtbaar of onzichtbaar kunt maken voor bepaalde leerlingen, of voor alle leerlingen tegelijk.

Toetsactiviteiten zijn standaard niet zichtbaar. Pas als je op 'Begin toets' klikt, kan de leerling de toets zien. Lees hier meer over toetsen afnemen.

Hoe maak ik een heel hoofdstuk (on)zichtbaar?

Je kunt ook een heel hoofdstuk in één keer (on)zichtbaar maken. Je klikt in de lesmateriaalomgeving op hoofdstukniveau op 'Zichtbaarheid instellen' rechts in het scherm.

Vervolgens kies je de gewenste optie door die aan te vinken en op Toepassen te klikken. Behalve de zichtbaarheid van de opgaven in de activiteit, kun je ook bepalen welke leerlingen toegang hebben tot de modelantwoorden. Lees meer over het zichtbaar maken van antwoorden.

Alle activiteiten (inclusief presentaties) worden bijgewerkt, behalve toetsen.