Bestelproces voor schooljaar 23/24

Bijgewerkt door Eva Derks

Om met digitaal licenties in Learnbeat aan de slag te gaan, plaats je als school ieder jaar opnieuw een bestelling. Deze bestelling kun je op twee manieren plaatsen:

  • je bestelt direct bij ons (Dedact)
  • je bestelt via de studieboekhandel / distributie (Van Dijk Educatie, Iddink en Osinga de Jong)
In beide gevallen horen wij graag met welke licenties/methodes jullie in het nieuwe schooljaar aan de slag gaan. Dit geef je aan ons door via de bestellink die wij je toesturen.

Hieronder lees je welke stappen je doorloopt.

ISBN opzoeken / aanvragen

Om het lesmateriaal te kunnen bestellen, vraag je de benodigde ISBN's bij ons aan via support@learnbeat.nl. Geef hierbij onderstaande informatie aan ons door:

  • naam van de methode
  • leerjaar
  • niveau
  • editie (indien van toepassing)
  • werk je digitaal óf digitaal met boek
Indien je direct bij ons (Dedact) bestelt, horen we ook graag op welk adres en ter attentie van welke persoon we de boeken kunnen afleveren. 

Een aantal licenties / methodes kent generieke isbn's, deze zijn te vinden via onze lesmateriaalpagina.

De aangevraagde ISBN's komen zo snel mogelijk jouw kant op en zijn te gebruiken bij zowel de studieboekhandel als bij een directe bestelling bij Dedact. 

Zodra wij weten welk lesmateriaal je wilt bestellen, maken we een persoonlijke bestellink voor je aan. Wanneer je via een studieboekenhandel bestelt, vragen wij je om de gevraagde informatie achter de bestellink ook in te vullen, zodat wij weten hoeveel gebruik er van onze leeromgeving gemaakt zal gaan worden en wij de nodige voorbereidingen kunnen treffen. 

De bestelling plaatsen

Heb je de juiste ISBN's verkregen en wil je het materiaal daadwerkelijk gaan bestellen? Dan kun je je bestelling doorgeven via de bestellink die je na de meivakantie toegestuurd krijgt. Op jouw bestelpagina check je de volgende punten voor verzending:

  1. Controleer de contactgegevens
    De contactgegevens die bovenaan het formulier staan, gebruiken wij om contact te leggen wanneer er extra vragen zijn over de bestelling. Zorg dat deze kloppend en up-to-date zijn met de huidige leermiddelcoördinator, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen bij eventuele vragen. Vul de ontbrekende gegevens daarom alsjeblieft aan.
  2. Bestelmethode
    Er zijn twee manieren om de bestelling te plaatsen, namelijk via een distributeur (bijvoorbeeld Van Dijk Educatie, Iddink en Osinga de Jong) of direct via Learnbeat. Indien jouw school via een distributeur bestelt, plaats je de uiteindelijke bestelling voor jullie school bij deze partij. Via Edu-IX komen die bestellingen bij ons terecht. Denk erom om de bestelling ook via de bestellink die wij je sturen door te geven, zodat wij een indicatie krijgen van wat jullie zullen bestellen voor komend schooljaar.
    Wanneer jouw school direct via Learnbeat bestelt, geef dit dan ook aan op het bestelformulier. De bestelling komt dan direct via ons binnen en de factuur komt dan vanuit onze administratie jullie kant op.
  3. Aantal licenties doorgeven
    In het laatste deel van de bestelpagina geef je de aantallen van de licenties door die je gaat bestellen. Op deze bestelpagina staan de methodes/licenties die jouw school afgelopen schooljaar gebruikt heeft, aangevuld met de methodes /licenties die jullie nieuw afnemen.
    De aantallen zijn afgestemd op jullie gebruik in het afgelopen schooljaar. Staan er methodes op die jullie volgend jaar niet meer willen gebruiken? Vul dan 0 in bij het aantal. Mis je methodes of klopt er iets niet? Neem dan contact op met ons via de persoon die de bestellink aan jullie school gestuurd heeft. Dit kan door te reageren op de mail met de link naar de bestelpagina.
Let op:
Methodes van externe uitgeverijen, zoals LWEO (economie / bedrijfseconomie) Boom (KERN wiskunde) en Primavera (Latijn en Grieks) bestel je direct via de betreffende uitgeverij. Deze vind je dus niet terug op ons bestelformulier! De uitgevers geven aan ons door welke lesmateriaal wij beschikbaar moeten maken.

Werk je in het mbo, dan stem je direct met ECM (Expertisecentrum Meubel) of Codename Future af welke methodes er op de boekenlijsten van de studenten komen te staan. Wij krijgen van beide uitgevers door welke lesmateriaal wij voor jouw opleiding beschikbaar moeten maken.
De levering van het (digitale) lesmateriaal

Zodra de zomervakantie voorbij is en school weer open is, zullen de boeken worden geleverd. Bij afname van digitaal lesmateriaal staan alle accounts van docenten aan het begin van het schooljaar klaar voor gebruik.

Gaat jouw school voor het eerst aan de slag met Learnbeat? Laat ons weten welke docenten met onze digitale leeromgeving aan de slag gaan, zodat de docentenaccounts kunnen worden aangemaakt. We ontvangen hiertoe graag een overzicht met voornaam, achternaam en mailadres van alle docenten die een account nodig hebben.

Werken jullie al met onze leeromgeving en heb je nieuwe collega's die met Learnbeat gaan werken? Hier lees je hoe je nieuwe collega's uitnodigt voor Learnbeat.

De digitale leermiddelen zullen in de tweede helft van de zomervakantie via Edu-IX ontsloten worden, waardoor iedereen bij de start van het schooljaar direct aan de slag kan.

Zodra wij de bestelling hebben ontvangen via Edu-ix, zullen de licenties in Learnbeat beschikbaar worden gemaakt. Je vindt het bestelde lesmateriaal dan in de bibliotheek.

Heb je nog vragen?

Met vragen kun je terecht bij de accountmanager van jullie school. Neem gerust contact op via de mail: orders@dedact.nl of per telefoon: 020 - 7009 854.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)