Leerling: Safe Exam Browser downloaden

Bijgewerkt door Eva Derks

Jouw docent heeft je gevraagd om de Safe Exam Browser te downloaden, zodat je straks veilig toetsen in Learnbeat kunt maken. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de Safe Exam Browser downloadt.

Let op: Safe Exam Browser kan geïnstalleerd worden op apparaten die op Windows draaien, op MacBooks en op iPads, maar niet op Android apparaten en Chromebooks.

Hieronder vind je de downloadlinks per apparaat.

Windows installatie instructies

Stap 1

Kies de juiste downloadlink. Ik werk op een Windows computer, daarom klik ik op de bovenste downloadlink 'Windows'. Het installatieprogramma wordt nu gedownload, dit zie je linksonder in het scherm.

Stap 2

Klik op 'next' om de installatie voor te bereiden.

Stap 3

Je wordt gevraagd om de voorwaarden van de Safe Exam Browser te lezen. Wanneer je akkoord gaat met de voorwaarden, vink dan het hokje 'I accept the terms in the license agreement' aan en klik vervolgens op 'next'.

Stap 4

Klik op 'Install'.

Stap 5

Het programma wordt nu geïnstalleerd. Wacht even totdat de balk helemaal gevuld is en klik dan voor de laatste stap op 'Finish'.

De Safe Exam Browser is nu op je computer geïnstalleerd. Ga nu naar Learnbeat zoals je gewend bent en wacht tot je docent de toets start. Veel succes bij het maken van je toets!

De Safe Exam Browser voert geen eigen updates uit. Zorg dat je altijd de nieuwste versie hebt gedownload.