Alles over de Presentatie

door Frank van Rest

Lesvormen aan de hand van een presentatie zijn erg populair. Veel docenten maken daarom gebruik van bijvoorbeeld Kahoot! of Socrative. Helaas kan het wel even duren voordat alle leerlingen ingelogd zijn in zo'n programma en achteraf de presentatie nogmaals doornemen is voor leerlingen vaak niet mogelijk.

Daarom hebben we in Learnbeat de Presentatie-activiteit gemaakt. De Presentatie is speciaal gemaakt voor op het digibord en leerlingen kunnen tijdens de presentatie interactief mee doen!

Aanmaken Presentatie

Je maakt hem net als elke andere activiteit:

• Klik op "Voeg lesmateriaal toe"
  • Geef de activiteit een naam
  • Selecteer Presentatie
  • Klik op Voeg toe
Maak een nieuwe Presentatie-activiteit aan.

Dia's

Om optimaal gebruik te maken van het grote scherm bestaat elke dia uit één bron of opdracht. We hebben de meestgebruikte bronnen en opdracht speciaal voor de Presentatie geoptimaliseerd. Als je klaar bent met het maken van de Presentatie, kan je hem kopiëren naar andere klassen of delen met andere gebruikers van Learnbeat, zoals je dat met alle activiteiten kan.

Starten van de presentatie

Het starten van de Presentatie met alle leerling is erg eenvoudig.

Selecteer de leerlingen die de presentatie moeten volgen.

• Zorg dat alle leerlingen zijn ingelogd in Learnbeat
  • Klik op de "Stuur leerlingen" knop in het activiteitenoverzicht (of als je de presentatie geopend hebt).
  • Selecteer de leerlingen die mee moeten doen met de Presentatie (of selecteer Hele klas)
  • Klik op "Stuur naar de presentatie"

Alle leerlingen zullen dan automatisch de Presentatie van de docent volgen op hun eigen apparaat.

Er zijn inmiddels twee leerlingen die de presentatie volgen.

Interactief

Tijdens de presentatie kunnen leerlingen opdrachten maken op hun eigen apparaat. De resultaten van deze opdrachten zijn op het digibord te volgen. Ook is goed bij te houden of de hele klas goed meedoet met de presentatie.

Voorbeeld van een open vraag in een Presentatie

Leerling hebben op hun eigen apparaat de mogelijkheid om antwoord te geven.
De antwoorden op open vragen zijn per leerling of per antwoord te zien.
Bij een klik op het antwoord is te zien wie het antwoord gegeven heeft.

Voorbeeld gesloten vragen in een presentatie

Op het digibord is eerst te zien hoevaak een antwoord gegeven is.
Daarna is ook te zien wat het juiste antwoord is.
Ook bij Woordselectie is eerst te zien welke antwoorden gegeven zijn.
En daarna wat het goede antwoord is.