Voorleesfuncties

Aangepast 1 month ago door Jill Gotink

Het komt regelmatig voor dat leerlingen moeite hebben met lezen of zelfs een leesprobleem hebben zoals dyslexie. Een goed hulpmiddel hiervoor is vaak een voorleesfunctie. Learnbeat heeft deze functie zelf niet. Wel houden wij ons aan webstandaarden, waardoor software van andere partijen (bijvoorbeeld Kurzweil, BrowseAloud en ReadSpeaker) gebruikt kan worden voor het voorlezen van teksten.

Mocht er geen samenwerking zijn met een andere partij, is dit geen probleem. De browsers zelf hebben ook goede alternatieven. Wij raden aan de extensie van de browser te gebruiken om teksten te laten voorlezen. Learnbeat werkt het best met de browser Google Chrome, om de extensie van deze browser te installeren, kunnen de volgende stappen uitgevoerd worden:
1. Download de browser Chrome.
2. Google op: extensie Text-To-Speech (TTS) en installeer deze.

Een andere optie bij Google Chrome is ClaroRead Chrome. Via onderstaande link is deze extensie te downloaden:
https://chrome.google.com/webstore/detail/claroread-chrome/ifgehbglgmidafhhdcopacejknmcmhcd?hl=nl

Mocht je een andere browser gebruiken, zoals Internet Explorer. Kan er gekozen worden voor Internet ExplorClaroread. Let op, dit werkt wel alleen met versie 11 en nieuwe, niet bij oudere versies dan 11.