Zelf lesmateriaal maken in Learnbeat

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

In Learnbeat kun je eenvoudig eigen lesmateriaal ontwikkelen. Je doet dit als aanvulling op een bestaande methode, om een eigen lessenreeks te ontwikkelen of om zelf een hele methode uit te werken. 

Lesmateriaal maken in Learnbeat

Nieuw lesmateriaal maak je in de auteursomgeving. Je komt hier door te klikken op het icoon van de pen en liniaal in het hoofdmenu. Wanneer je in de auteursmodus bent, selecteer je eerst de klas of groep waarvoor je eigen materiaal gaat maken. Zolang je hier nog in aan het werk bent, is het het beste om een klas zónder leerlingen te gebruiken. Deze klas kun je bijvoorbeeld 'Auteursklas' of 'Ontwikkelklas' noemen. Wanneer je een klas hebt geselecteerd, begin je direct met het opbouwen van de structuur. Je moet opeenvolgend verschillende onderdelen toevoegen:

Hoofdstuk > Paragraaf > Activiteit > Opgaven

Tip: heb je een foutje gemaakt? Geen probleem, met het prullenbak icoontje verwijder je het gemaakte materiaal weer.
Activiteiten

Je kan vijf verschillende soorten activiteiten toevoegen, hieronder een overzicht:

  • Een standaard opdracht (meerkeuzevraag, open vraag, combinatievraag, etc.)
  • Adaptieve vraag (laat de leerling extra oefenen met de vragen waar hij/zij niet goed op scoort)
  • Toetsmodus (activiteit is pas zichtbaar voor leerlingen wanneer jij als docent daarvoor kiest)
  • Presentatiemodus (interactief aan de slag met je leerlingen)
  • Video (toon op groot scherm een video aan de hele klas)

Hoe zien mijn leerlingen het lesmateriaal dat ik maak?

Wanneer je materiaal hebt gemaakt, wil je natuurlijk bekijken hoe dit eruit ziet voor je leerlingen. Je kunt hiervoor snel tussen de auteursomgeving (icoontje met de potlood en liniaal) en het lesmateriaal (icoontje met het koffertje) navigeren met het menu rechtsboven (het kruimelpad). Je blijft op deze manier op dezelfde pagina, de ene keer kijk je naar het lesmateriaal vanuit de auteur, en de andere keer op de manier hoe de leerlingen het zien.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.

Met de emoji's onder dit artikel kun je ons laten weten of we je met dit artikel naar tevredenheid hebben geholpen. Door erop te klikken help je ons de artikelen kritisch te blijven beoordelen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw vragen. Wij zijn blij met jouw feedback. Met elkaar maken we Learnbeat steeds beter!


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)