Zelf lesmateriaal maken in Learnbeat

Aangepast 5 months ago door Čiska Jansz

In Learnbeat kun je eenvoudig eigen lesmateriaal ontwikkelen. Je doet dit als aanvulling op een bestaande methode, om een eigen lessenreeks te ontwikkelen of om zelf een hele methode uit te werken.

Lesmateriaal maken in Learnbeat

Nieuw lesmateriaal maak je in de auteursomgeving. Je komt hier via het icoon van de pen en liniaal in het hoofdmenu. Wanneer je in de auteursmodus bent, selecteer je eerst de klas of groep waarvoor je eigen materiaal gaat maken. Zolang je hier nog in aan het werk bent, is het het beste om een klas zónder leerlingen te gebruiken. Wanneer je een klas hebt geselecteerd, begin je direct met het opbouwen van de structuur. Je maakt een hoofdstuk aan door op de blauwe plus rechtsonder in je scherm te klikken. Wanneer je op de blauwe plus hebt geklikt, kun je direct de naam van het hoofdstuk invullen. Klik daarna op het hoofdstuk. Je kunt nu een paragraaf toevoegen aan het hoofdstuk door rechtsonder weer op de blauwe plus te klikken. Vul de naam in van de paragraaf en klik op de paragraaf om in het scherm te komen waarin je een activiteit kunt maken. Ook hiervoor gebruik je weer de blauwe plus.

Learnbeat is overal opgebouwd uit deze vaste structuur: hoofdstuk > paragraaf > activiteit > opgaven

Een bladzijde met opgaven en theorie maken

In de activiteit kun je aan de slag met het maken van een bladzijde. Op een bladzijde plaats je de opgaven, theorie, filmpjes, projecten (etc). Ook hier maak je gebruik van de blauwe toevoegknop rechtsonder in je scherm.

Tip: heb je een foutje gemaakt? Geen probleem, door op de prullenbak te klikken, verwijder je het gemaakte materiaal weer.

In het veld Introductie kun je een inleidende tekst toevoegen voor de opdracht. Vervolgens kun je een van de werkvormen kiezen. Wanneer je een werkvorm selecteert, vind je rechts de optie 'hoe werkt het?'. Hier vind je een korte uitleg over de werkvorm.

Hoe zien mijn leerlingen het lesmateriaal dat ik maak?

Wanneer je materiaal hebt gemaakt, wil je natuurlijk bekijken hoe dit eruit ziet voor je leerlingen. Je kunt hiervoor snel tussen de koffer en de auteursomgeving navigeren met het menu rechtsboven. Je blijft met dit menu op dezelfde pagina. Op deze manier kun je het materiaal altijd bekijken zonder veel heen en weer te hoeven klikken.

Tip: voeg een video vraag toe, kies hiertoe onder standaardvraag voor 'video'. Zo voeg je een interactief onderdeel toe - voor zwakke lezers een fijne afwisseling!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.

Met de emoji's onder dit artikel kun je ons laten weten of we je met dit artikel naar tevredenheid hebben geholpen. Door erop te klikken help je ons de artikelen kritisch te blijven beoordelen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw vragen. Wij zijn blij met jouw feedback. Met elkaar maken we Learnbeat steeds beter!