Navigeren binnen Learnbeat

Aangepast 2 months ago door Joep van Gils

Het kruimelpad

Om efficiënt door Learnbeat te navigeren kun je gebruikmaken van het kruimelpad. Dit vind je links van het menu dat je boven aan de pagina ziet verschijnen wanneer je in één van de functionaliteiten van Learnbeat aan het werk bent. Met behulp van het kruimelpad zie je altijd de bovenliggende niveaus van het lesmateriaal waarin je aan het werk bent. In het kruimelpad wissel je gemakkelijk tussen de hoofdstukken, paragrafen en activiteiten.

Wanneer je navigeert door Learnbeat zie je rechtsboven in de menubalk (rechts van het kruimelpad) extra knoppen verschijnen van de bekende iconen. Wanneer je deze knoppen gebruikt, blijf je op hetzelfde niveau in Learnbeat, maar kom je in een andere functionaliteit terecht.

Voorbeeld: Je bekijkt het lesmateriaal dat al in Learnbeat staat. Je zou hier graag extra materiaal aan willen toevoegen. Je klikt dan rechtsboven op het icoon van de pen en de liniaal (de auteursomgeving). Je blijft hiermee op dezelfde plaats in het lesmateriaal en komt terecht in de auteursomgeving. Hier kun je direct op deze plaats in het lesmateriaal aanpassingen maken.

Dit kan natuurlijk ook de andere kant op. Je maakt een nieuwe opgave in de auteursomgeving en wilt zien hoe dit er uit ziet: je slaat de opgave op en klikt weer rechtsboven op de koffer om het lesmateriaal te bekijken.

Meer over de structuur van het lesmateriaal in Learnbeat lees je hier.