Aan de slag met je leerlingen - Huiswerk maken

Aangepast 3 months ago door Rosanne Mol

Je kunt tijdens de lessen op verschillende manieren aan de slag met het lesmateriaal, maar je kunt Learnebat ook in zetten om de leerlingen huiswerk te laten maken. 

Huiswerk maken met Learnbeat

Afhangend van je eigen werkwijze kun je de leerlingen huiswerk meegeven om aan het lesmateriaal in Learnbeat te werken. 

Je kunt hen specifiek materiaal opgeven door bijvoorbeeld de opdrachten van hoofdstuk 1, paragraaf 3 op te geven. Je controleert hierbij of het materiaal op zichtbaar staat ingesteld voor de leerlingen. Lees hier hoe je de zichtbaarheid van het materiaal aanpast. De leerling navigeert via het koffertje naar het lesmateriaal en kan aan de slag met de opdrachten.

Je kunt er voor kiezen om zelf de antwoorden van de leerlingen na te kijken of je kunt het de leerlingen zelf laten doen. Wanneer je de leerlingen zelf laat nakijken kun je de antwoorden op zichtbaar instellen. Lees hier hoe je dat doet. Je kunt de antwoorden vooraf al beschikbaar maken voor de leerlingen, maar je kunt er ook voor kiezen om de antwoorden pas zichtbaar te maken wanneer de leerlingen (bijvoorbeeld) 100% van de vragen hebben gemaakt. Dit kun je bekijken in het voortgangscherm. Je kunt hier ook direct aangeven welke leerlingen toegang krijgen tot de antwoorden.

Kijk je zelf de antwoorden na? Lees hier hoe je dat doet.

Je kunt er ook voor kiezen om de leerlingen te laten oefenen met het materiaal dat zij nog wat beter kunnen oefenen. Hiervoor kun je huiswerk opgeven om te werken in Mijn Leerroute. De leerling kan daar zelf inzien welke onderwerpen zij nog niet zo goed beheersen en welke wel. Ook kunnen zij hier zelf onderwerpen selecteren om te oefenen. Lees hier meer over Mijn Leerroute.

In het voortgangscherm kun je vervolgens zien waar de leerlingen het laatst aan hebben gewerkt en welke hoe zij hier scoorden. Je kunt hier ook zien hoeveel tijd zij hebben gewerkt aan de opgaven. 


Hebben we je goed geholpen?