Nakijken: Origineel VS Laatste antwoord

In het voortgangsscherm kun je bij iedere leerling het originele antwoord en het laatste antwoord bekijken en scoren. Wat betekent dat eigenlijk?

Origineel en laatste antwoord

Het 'originele antwoord' is de score voor het antwoord dat de leerlingen hebben gegeven voordat het modelantwoord beschikbaar werd gemaakt voor de leerling. Wanneer de leerling zijn of haar antwoord wijzigt na het bekijken van het modelantwoord, wordt deze score weergeven als het 'laatste antwoord'. 

Je kunt deze verschillende scores bekijken op hoofdstukniveau, paragraaf niveau en opgavenniveau. 

Hoe bekijk ik het originele en het laatste antwoord?

Wanneer je de vragen van de leerlingen gaat nakijken kun je er voor kiezen om het 'originele antwoord' en het 'laatste antwoord' in te zien. Je maakt deze antwoorden beschikbaar door bij de vragen de antwoorden van de leerlingen te bekijken. Je ziet aanvankelijk het laatste antwoord van de leerling. Vervolgens klik je op opties. Daar zet de je de functie 'origineel antwoord' aan. 

Wanneer gebruik je deze optie?

Je kunt gebruik maken van deze verschillende opties wanneer de leerlingen bijvoorbeeld zelf het werk nakijken. Wanneer zij zelf gemaakte opgaven nakijken en deze verbeteren heb jij als docent alsnog inzage in de antwoorden die de leerlingen aanvankelijk hebben gegeven door het 'originele antwoord' te bekijken. Zo heb je ook inzage in de score die de leerlingen zonder het bekijken van modelantwoord behaald zouden hebben.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Mis je iets in dit artikel of heb je suggesties? Stuur dan een mailtje met jouw verbeterpunten naar support@learnbeat.nl

Met de emoji's onder dit artikel kun je ons laten weten of we je met dit artikel naar tevredenheid hebben geholpen. Door erop te klikken help je ons de artikelen kritisch te blijven beoordelen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jullie vragen. Wij zijn blij met jouw feedback. Met elkaar maken we Learnbeat steeds beter!


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)