Nakijken: Origineel VS Laatste antwoord

Bijgewerkt 3 months ago door Jill Gotink

In het voortgangsscherm kun je bij iedere leerling het originele antwoord en het laatste antwoord bekijken en scoren. Wat betekent dat eigenlijk?

Origineel en laatste antwoord

Het 'originele antwoord' is de score voor het antwoord dat de leerlingen hebben gegeven voordat het modelantwoord beschikbaar werd gemaakt voor de leerling. Wanneer de leerling zijn of haar antwoord wijzigt na het bekijken van het modelantwoord, wordt deze score weergeven als het 'laatste antwoord'. 

Hoe bekijk ik het originele en het laatste antwoord?

Wanneer je de vragen van de leerlingen gaat nakijken kun je er voor kiezen om het 'originele antwoord' en het 'laatste antwoord' in te zien. Je maakt deze functie zichtbaar door de antwoorden van de leerlingen te bekijken. Hier kom je door via de lesmateriaalomgeving (icoontje koffer) door te klikken via hoofdstuk- en paragraafniveau naar opgavenniveau. Wanneer je na op 'Begin' te hebben geklikt bij een opgave komt, kies je voor Antwoorden van leerlingen. Daar vind je aanvankelijk het laatste antwoord van de leerling. Wanneer je op 'Opties' klikt, verschijnt o.a. de optie om 'Origineel antwoord' aan te klikken. Nu komt ook het antwoord dat de leerling had gegeven voordat het modelantwoord zichtbaar was tevoorschijn.

Wanneer gebruik je deze optie?

Je kunt gebruik maken van deze verschillende opties wanneer de leerlingen bijvoorbeeld zelf hun werk nakijken. Wanneer zij zelf hun opgaven nakijken en deze verbeteren heb jij als docent alsnog inzage in de antwoorden die de leerlingen aanvankelijk hebben gegeven door naar het 'originele antwoord' te kijken. Zo heb je ook zicht op de score van de leerlingen zonder het bekijken van het modelantwoord.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854. Mis je iets in dit artikel of heb je suggesties? Stuur dan een mailtje met jouw verbeterpunten naar support@learnbeat.nl


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)