Adaptief oefenen in Learnbeat

Bijgewerkt 5 months ago door Loes Formsma

Learnbeat biedt twee verschillende manieren aan om adaptief te oefenen. Bij adaptief oefenen wordt gebruik gemaakt van het profiel dat Learnbeat heeft opgebouwd van de leerling. Learnbeat geeft de leerling meer oefening met onderwerpen waarop minder goed is gescoord, en minder met de onderwerpen die de leerling al onder de knie heeft.

Leerlinggestuurd

Leerlingen kunnen altijd zelf oefenen door op 'Zelf oefenen' te klikken. De leerling kiest dan zelf met welke onderwerpen hij/zij wil oefenen.  


Docentgestuurd

Het is voor docenten ook mogelijk om een adaptieve activiteit te maken. In dat geval bepaalt de docent op welke onderwerpen er geoefend wordt. Deze kan per leerling zichtbaar gemaakt worden. Het aanmaken van een adaptieve activiteit is eenvoudig: je klikt in de auteursomgeving in een hoofdstuk, in een paragraaf op "Voeg activiteit toe" en kiest dan voor "Adaptief".

Je wordt dan gevraagd onderwerpen te selecteren voor deze adaptieve activiteit. Ook kun je het aantal rondes selecteren dat een leerling minimaal of maximaal moet doen. Een leerling kan een adaptieve activiteit afronden door voor alle onderwerpen voldoende te oefenen, of door het maximum aantal rondes te oefenen.

Rondes van 10 opgaven

Elke adaptieve oefening bestaat uit rondes van 10 opgaven. Na 10 opgaven krijgt de leerling een samenvatting hoe die ronde is gegaan. Daarna kan direct een nieuwe ronde gestart worden. 

Scores & Punten

Tijdens de rondes kunnen de leerlingen de open vragen zelf nakijken. De scores die leerlingen halen in het adaptief oefenen, worden gefilterd onder Resultaten. Leerlingen kunnen ook punten halen tijdens het oefenen, omdat dit voor sommige leerlingen motiverend werkt. De leerling ziet hoeveel punten hij/zij heeft, en op welke plek op de ranglijst hij/zij staat.

Voortgang

De voortgang voor het oefenen is te zien in het voortgangsscherm. We tonen daar niet hoeveel procent een leerling af heeft, maar hoeveel opdrachten de leerling heeft gemaakt en met welke score. Op die manier is het voor de docent goed in te zien welke leerlingen veel oefenen. 


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via (020) 70 09 854 of mail naar support@learnbeat.nl. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.

Met de emoji's onder dit artikel kun je ons laten weten of we je met dit artikel naar tevredenheid hebben geholpen. Door erop te klikken help je ons de artikelen kritisch te blijven beoordelen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw vragen. Wij zijn blij met jouw feedback. Met elkaar maken we Learnbeat steeds beter!
Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)