Leerling: het maken van een portfolio

Bijgewerkt 8 months ago door Jill Gotink

In dit artikel laat ik jullie stapsgewijs zien hoe je alle functies van het portfolio kan gebruiken. Wil je meer weten over het portfolio in het algemeen? Lees dan in dit artikel waar je het voor kunt gebruiken. 

Afbeelding, datum en titel wijzigen.

De afbeelding en titel is één van de eerste dingen wat opvalt aan je portfolio. Als je met een nieuw project werkt kan je in zelf kiezen voor een afbeelding. Begin je het project met het voorbeeldproject, zoals ik in het filmpje hieronder? Verwijder dan eerst de voorbeeldfoto om vervolgens een andere afbeelding te kiezen. Het verwijderen van de afbeelding kan met de prullenbak, die je rechts in het scherm ziet. Ook kan je in dit scherm de titel van het project wijzigen en de datum. Het is handig om de datum te wijzigen als dit bijvoorbeeld in het verleden heeft plaatsgevonden. Ook is het mogelijk om de vaardigheden te koppelen aan jouw project. Hiermee laat je in één oogopslag zien wat je hebt geleerd bij het maken van dit project. Vergeet niet om op opslaan te klikken!

Aan de slag

Hierna kan je beginnen met het vullen van je portfolio. Dit kan door middel van meerdere bronnen, die je kan toevoegen via 'voeg item toe'. Door middel van het pennetje - rechts in beeld - kan je de bron weer bewerken, verplaatsen of verwijderen.


Project afgerond

Het doel van het project is om dit af te ronden, zodat je verder kan met het volgende project. Zodra de docent jouw project heeft gemarkeerd als afgerond, wordt dit weergeven bij het project. Je kan je docent uitnodigen om te reageren op jouw project, volg hiervoor enkele stappen. Zodra de docent naar je project gekeken heeft, kan de docent het project markeren als afgerond. Is je project nog niet goed genoeg? Dan krijg je waarschijnlijk een reactie in het chat scherm met verbeterpunten. Verbeter deze punten en vraag je docent hierna opnieuw om een reactie. De docent kan het project nu als afgerond markeren, dit zie je rechtsboven aan de markering.

Project verwijderen

Het is mogelijk om je gemaakte project te verwijderen. Hiermee verwijder je één project uit je portfolio. 

Let wel op: het project is hierna is echt verwijderd. Je krijgt het project hierna niet meer terug.Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)