Lesmateriaal delen

Publiceer jouw eigen lesmateriaal

Om lesmateriaal te delen met je collega's gebruik je de functie 'Plaats in bibliotheek'. De functie 'Plaats in bibliotheek' is bedoeld om eigen lesmateriaal gemakkelijk en snel te delen met anderen. Tot voor kort was het enkel nog mogelijk om lesmateriaal op activiteitsniveau te delen met anderen. Vanaf nu kun je naast activiteiten ook hele hoofdstukken en paragrafen in één keer delen met anderen. 

De functie ‘Plaats in bibliotheek’ vind je binnen de auteursomgeving (pen en liniaal). Op het moment dat je op een hoofdstuk klikt, verschijnt rechtsboven in een blokje met ‘Plaats in bibliotheek’. Als je daar op klikt, krijg je de optie met wie je het lesmateriaal wilt delen. Je vindt dit materiaal dan ook terug onder het icoontje van de bibliotheek, onder het icoontje van de auteursomgeving. Ook kun je kiezen voor een 'Deelbare link'. Deze link kun je dan met andere docenten delen via de mail en zo kunnen zij het lesmateriaal direct aan de juiste klas toevoegen. 


Bepaal zelf met wie jouw lesmateriaal wordt gedeeld

Je kunt er voor kiezen om het lesmateriaal met jezelf te delen, met de hele school waar je lesgeeft of zelfs de hele schoolkoepel. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen lesmateriaal volledig openbaar te maken, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dan kies je voor de optie ‘iedereen’. Let op, dit kan wel alleen wanneer het je eigen lesmateriaal betreft. Bestaand materiaal van uitgevers kun je alleen met jezelf of de school delen. 

Met behulp van de functie ‘Plaats in bibliotheek’ kun je dus heel gemakkelijk en snel jouw eigen lesmateriaal delen met anderen en snel terugvinden in de bibliotheek. Andersom werkt dat natuurlijk ook. Anderen kunnen ook heel gemakkelijk hun lesmateriaal met jou kunnen delen. Ook dat lesmateriaal vind je dan terug onder de functie 'Bibliotheek'. 

Wil je graag gebruik maken van het gedeelde lesmateriaal maar maak je nog geen gebruik van Learnbeat? Kijk dan op www.learnbeat.nl voor meer informatie of neem contact op via support@dedact.nl.Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs