Een filmpje toevoegen aan het lesmateriaal

door Elvira Davidsz

Je kunt op verschillende manieren filmpjes aan het lesmateriaal toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Youtube video’s of zelfgemaakte filmpjes ter aanvulling op het lesmateriaal.

Toevoegen video

Het toevoegen van video’s kan in de auteurmodule, je komt hier terecht via het icoon van de pen met het liniaal (Auteur). Maak voor het toevoegen van een filmpje een nieuwe opgave door op de plus rechtsonder in beeld te klikken. Kies nu voor ‘Voeg bron of opdracht toe’. Onder de bronnen in de linkerkolom staat de optie ‘Video’. Als je op deze optie klikt, verschijnt de mogelijkheid om een video toe te voegen.

Youtube

Om een video van Youtube toe te voegen, kopieer je het webadres en klik je op het vinkje rechts om de link toe te voegen. Voeg een titel toe en klik op ‘Opslaan en terug’.

Zelf een video uploaden

Selecteer ‘Upload video bestand’ om zelf een video toe te voegen. Geef de video een titel en klik op ‘Opslaan en terug’ om de video op te slaan.