Modelantwoorden beschikbaar maken

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Als docent bepaal je zelf wanneer welke leerling toegang krijgt tot de modelantwoorden. Dit is bijvoorbeeld automatisch zodra ze de opgaven af hebben, of aan het einde van de les. Maak een keuze die past bij jouw manier van lesgeven.

Dit artikel gaat over het zichtbaar maken van modelantwoorden. Wil je meer weten of het zichtbaar maken van activiteiten? Klik dan hier.

Modelantwoorden

Bij de meeste vragen in Learnbeat is een modelantwoord beschikbaar. Als docent kun je, wanneer je in de lesmateriaalomgeving (koffertje) door de opgaven gaat, het modelantwoord bekijken door onder de opgave op 'Antwoord op deze vraag' te klikken. Het modelantwoord verschijnt dan onder de vraag.

Leerlingen hebben standaard geen toegang tot de modelantwoorden. Je kunt de zichtbaarheid voor de leerlingen per hoofdstuk of paragraaf aanpassen, door in de lesmateriaalomgeving op hoofdstukniveau of paragraafniveau rechtsboven in het scherm te klikken op 'Zichtbaarheid instellen'.

Vervolgens vink je de gewenste optie aan, bijvoorbeeld 'Antwoorden zichtbaar bij 100% gemaakt inschakelen'.

Je kunt er ook voor kiezen de modelantwoorden alleen voor bepaalde leerlingen open te zetten. Dit doe je door op 'Antwoorden' te klikken onder de betreffende paragraaf of het betreffende hoofdstuk, en vervolgens de leerling(en) voor wie de antwoorden zichtbaar mogen worden aan te vinken in het pop-up scherm rechts.

Wat ziet een leerling?

Als een leerling de modelantwoorden kan bekijken, verschijnt er een lampje bij de activiteit. Zo ziet de leerling direct welke opgaven hij kan gaan nakijken. Ook bij de vragen ziet de leerling het lampje. Voor gesloten vragen ziet een leerling direct of zijn antwoord juist was, bij open vragen ziet de leerling een modelantwoord.