Modelantwoorden beschikbaar maken

door Eelko Huizing

Als docent bepaal je zelf wanneer welke leerling toegang krijgt tot de modelantwoorden. Bijvoorbeeld zodra ze de opgaven af hebben, of aan het einde van de les. Maak een keuze die past bij jouw manier van lesgeven.

Dit artikel gaat over het zichtbaar maken van modelantwoorden. Meer weten of het zichtbaar maken van leeractiviteiten? Klik hier.

Over modelantwoorden

Bij de meeste vragen in Learnbeat is een modelantwoord beschikbaar. Als docent kun je altijd het modelantwoord bekijken door onder de opgave op 'antwoord op deze vraag' te klikken. Leerlingen hebben niet standaard toegang tot de modelantwoorden. Hieronder zie je hoe je dit heel eenvoudig per leeractiviteit kunt regelen, per leerling of voor de hele klas. Je kunt er ook voor kiezen de modelantwoorden voor alle leeractiviteiten in een paragraaf open te zetten. Dat doe je heel gemakkelijk via 'opties'.

Wat ziet een leerling?

Als een leerling de modelantwoorden kan bekijken, verschijnt er een lampje bij de leeractiviteit. Zo ziet de leerling direct welke opgaven hij kan gaan nakijken. Ook bij de vragen ziet de leerling het lampje. Voor gesloten vragen ziet een leerling direct of zijn antwoord juist was, bij open vragen ziet de leerling een modeluitwerking.