Leerling verwijderen uit een klas of verplaatsen naar een andere klas

Bijgewerkt 3 weeks ago door Čiska Jansz

Leerling verwijderen van de klas

Het komt wel eens voor dat leerlingen in de loop van het schooljaar wisselen van klas. Je kunt een leerling verwijderen van de klas door naar het instellingenscherm onderin het hoofdmenu te navigeren. Selecteer de gewenste klas, ga naar de leerling die je wilt verwijderen en kies voor 'verwijder'.

Let op: als je een leerling uit de klas verwijdert, kan de leerling zijn eerder gemaakte werk niet meer inzien.

Wanneer je de leerling uit de klas verwijdert, blijft het Learnbeataccount van de leerling bestaan. Je kunt de leerling altijd weer toevoegen aan de oude klas, de resultaten zullen dan ook weer teruggeplaatst worden.

Leerlingaccount archiveren

Accounts van oud-leerlingen kun je door ons laten archiveren. Stuur ons hiertoe een verzoek per mail met een overzicht van de leerlingen (voornaam, achternaam en evt e-mailadres).

Leerling verplaatsen naar een andere klas

Het komt bij het aanmaken van de klassen weleens voor dat een leerling per ongeluk in de verkeerde klas is geplaatst. Dit is eenvoudig op te lossen. Verwijder de leerling volgens de eerder beschreven stappen uit de bestaande klas en voeg de leerling via de optie 'voeg leerling toe met bestaand account' toe aan de nieuwe klas.

Leerling verplaatsen met behoud van voortgang

Wil je een leerling met behoud van voortgang overzetten naar een andere klas? Mail dit verzoek naar support@learnbeat.nl. Vermeld duidelijk de naam van de leerling, de bestaande klas en de nieuwe klas. De verhuizing vindt 's nachts plaats, doorgaans kan de leerling de volgende werkdag al aan de slag in zijn nieuwe klas.

Let op: verplaatsen met behoud van voortgang kan alleen wanneer in zowel de bestaande als in de nieuwe klas hetzelfde lesmateriaal staat.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)