Leerlingaccount verwijderen of (met behoud van voortgang) verplaatsen naar een andere klas

Bijgewerkt 1 week ago door Čiska Jansz

In dit artikel komen verschillende situaties aan bod waarbij leerlingaccounts verwijderd of verplaatst moeten worden.

Leerling is per ongeluk toegevoegd aan de verkeerde klas

Het komt bij het aanmaken van de klassen wel eens voor dat een leerling per ongeluk in de verkeerde klas is geplaatst. Dit is eenvoudig op te lossen. Je kunt een leerling verwijderen uit de klas door naar het instellingenscherm onderin het hoofdmenu te navigeren. Selecteer de gewenste klas, ga naar de leerling die je wilt verwijderen en kies voor 'verwijder'.

Let op: zodra je een leerling uit de klas verwijdert, kan de leerling zijn eerder gemaakte werk niet meer inzien.

Voeg de leerling vervolgens via de optie 'Voeg leerling toe met bestaand account' toe aan de juiste klas.

Wanneer je de leerling uit de klas verwijdert, blijft het Learnbeat account van de leerling bestaan.
Je kunt de leerling altijd weer toevoegen aan de oude klas, de eerder geboekte voortgang zal dan ook weer verschijnen.

Leerling naar andere klas verplaatsen met behoud van voortgang

Heeft jouw leerling al in jouw klas gewerkt en wil je de leerling met behoud van voortgang overzetten naar een andere klas? Mail dit verzoek naar support@learnbeat.nl. Vermeld duidelijk de naam van de leerling, de bestaande klas en de nieuwe klas.

Voornaam leerling

Achternaam leerling

Naam oude klas

Naam nieuwe klas

1

2

3

4

5

De verhuizing vindt 's nachts plaats, doorgaans kan de leerling de volgende werkdag al aan de slag in zijn nieuwe klas.

Let op: verplaatsen met behoud van voortgang kan alleen wanneer in zowel de bestaande als in de nieuwe klas hetzelfde lesmateriaal staat.
Leerlingaccount archiveren

Wanneer een leerlingaccount twee jaar inactief is, wordt het door ons automatisch gearchiveerd. Wil je dat er eerder opgeruimd wordt? Accounts van oud-leerlingen kun je door ons laten archiveren. Stuur ons hiertoe een verzoek per mail met een overzicht van de accounts die gearchiveerd mogen worden (vermeld voornaam, achternaam en e-mailadres).

Ongewenste situatie: Leerling met dubbel account

Wanneer een leerling onverhoopt een tweede Learnbeat heeft aangemaakt, moeten we hier zo snel mogelijk actie in ondernemen. Eenmaal geboekte voortgang in een account kunnen we namelijk helaas niet overzetten naar een ander account. Valt je op dat een leerlingnaam dubbel in Learnbeat staat, trek dan direct bij ons aan de bel. Wij archiveren het account met de minste voortgang en zorgen dat de leerling de logingegevens van het overblijvende account kent.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)