Een video of afbeelding toevoegen aan het lesmateriaal

Je kunt op verschillende manieren video's en afbeeldingen aan het lesmateriaal toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Youtube video’s of zelfgemaakte filmpjes ter aanvulling op het lesmateriaal.

Toevoegen video

Het toevoegen van video’s gebeurt in de auteursomgeving, je komt hier door te klikken op het icoontje met het potlood en de liniaal. Maak voor het toevoegen van een filmpje een nieuwe opgave door op de plus rechtsonder in beeld te klikken. Kies vervolgens voor ‘Voeg bron of opdracht toe’. Onder de bronnen in de linkerkolom staat de optie ‘Video’. Als je op deze optie klikt, verschijnt de mogelijkheid om een video toe te voegen.

Youtube

Om een video van Youtube toe te voegen, kopieer je het webadres en klik je op het vinkje rechts om de link toe te voegen. Voeg een titel toe en klik op ‘Opslaan en terug’.

Zelf een video uploaden

Selecteer ‘Upload video bestand’ om zelf een video toe te voegen. Geef de video een titel en klik op ‘Opslaan en terug’ om de video op te slaan.

Wil je het materiaal wat aantrekkelijker maken voor je leerlingen door middel van het gebruik van wisselende multimediale werkvormen? In de auteursomgeving kan je het lesmateriaal aanvullen met afbeeldingen. Dit is mogelijk op verschillende niveaus. Hieronder lees je hoe.

Afbeeldingen toevoegen
  1. Hoofdstuk afbeelding
    Je kan de omslagafbeelding van het hoofdstuk zelf instellen. Dit doe je door op het icoontje van het landschap te klikken. Hiermee open je een scherm waarbij je de gewenste afbeelding uploadt.
  2. Opgaven omslag

Wanneer je opgaven of theorie toevoegt aan het lesmateriaal heeft dit materiaal een omslag. Deze omslag kan je zelf instellen. Dit doe je door te navigeren naar de opgaven op theorie. Vervolgens klik je op 'Opties'. Hier vind je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden.