Een video of afbeelding toevoegen aan het lesmateriaal

Je kunt op verschillende manieren video's en afbeeldingen aan het lesmateriaal toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Youtube video’s of zelfgemaakte filmpjes ter aanvulling op het lesmateriaal. Op deze manier kun je het lesmateriaal nog mooier maken. Succes!

Toevoegen video

Het toevoegen van video’s kan in de auteurmodus, je komt hier terecht via het icoon van de pen met het liniaal (Auteur). Maak voor het toevoegen van een filmpje een nieuwe opgave door op de plus rechtsonder in beeld te klikken. Kies nu voor ‘Voeg bron of opdracht toe’. Onder de bronnen in de linkerkolom staat de optie ‘Video’. Als je op deze optie klikt, verschijnt de mogelijkheid om een video toe te voegen.

Youtube

Om een video van Youtube toe te voegen, kopieer je het webadres en klik je op het vinkje rechts om de link toe te voegen. Voeg een titel toe en klik op ‘Opslaan en terug’.

Zelf een video uploaden

Selecteer ‘Upload video bestand’ om zelf een video toe te voegen. Geef de video een titel en klik op ‘Opslaan en terug’ om de video op te slaan.

Je bent lekker aan de slag met het invoeren van je eigen lesmateriaal, maar je wilt het het materiaal wat aantrekkelijker maken voor je leerlingen doormiddel van het gebruik van wisselende multimediale werkvormen. Maar hoe doe je dat nou? In de auteursomgeving kun je het lesmateriaal aanvullen met afbeeldingen. Dit kun je doen op verschillende niveaus. Hieronder zullen we je uitleggen hoe je dat doet.

Afbeeldingen toevoegen
  1. Hoofdstuk afbeelding
    Je kunt de omslagafbeelding van het hoofdstuk zelf instellen. Dit doe je door op het icoontje van het landschap te klikken. Hiermee open je een scherm waarbij je de gewenste afbeelding kunt uploaden.
  2. Opgaven omslag

Wanneer je opgaven of theorie toevoegt aan het lesmateriaal heeft dit materiaal een omslag. Deze inslag kun je zelf instellen. Dit doe je door te navigeren naar de opgaven op theorie. Vervolgens klik je op 'opties'. Hier vind je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden.