E-learning Starten met Learnbeat

Digitale handleiding: Starten met Learnbeat

In jouw Learnbeat account vind je de digitale handleiding Starten met Learnbeat. Met deze handleiding heb jij altijd alle uitleg bij de hand. De handleiding is opgebouwd vanuit een duidelijke, lineaire leerlijn maar de hoofdstukken zijn ook los van elkaar te doorlopen.

Starten met Learnbeat is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:

1. Voor het eerst aan de slag
  2. Je klas opstarten: werken met een methode
  3. Je klas opstarten: werken met eigen lesmateriaal
  4. Nakijken en feedback geven
  5. Voortgang en resultaten bijhouden
  6. Differentiëren
  7. De studieplanner
  8. Presentaties en woorden, en begrippenlijsten maken
  9. Het portfolio
  10. Digitaal toetsen
  11. Zelf lesmateriaal maken
  12. Extra
  13. Learnbeat voor leerlingen

Aan de hand van korte instructies, video's en oefeningen lichten wij de verschillende functionaliteiten in Learnbeat toe. De handleiding ‘Starten met Learnbeat’ is te vinden in de bibliotheek. Om de digitale handleiding goed te kunnen gebruiken, neem je de volgende stappen:

• Log in via jouw school account of via: inloggen.learnbeat.nl. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die je van ons in de mail hebt ontvangen.
  • Maak een klas aan door rechtsboven op 'Beheer klassen' te klikken.
  • Klik dan op 'Voeg een klas toe'
  • Klik op een van de vakken, het maakt niet uit op welk vak
  • Geef de klas een naam, bijvoorbeeld ‘Starten met Learnbeat’
  • Klik een niveau en leerjaar aan, ook hier maakt het niet uit wat
  • Klik dan op 'Ga naar de bibliotheek'
  • Je ziet 'Starten met Learnbeat' nu onder 'Methodes & Arrangementen' staan. Klik hierop.
  • Klik vervolgens op 'Toevoegen aan mijn klassen' en selecteer de klas die je zojuist hebt aangemaakt.
  • Je kunt de handleiding 'Starten met Learnbeat' nu altijd terugvinden in deze klas.

Voor de nieuwe gebruiker

Nieuwe gebruikers kunnen direct bij hoofdstuk 1 beginnen en de handleiding lineair, per hoofdstuk, doorlopen. Je mag zelf bepalen welke hoofdstukken op jouw lespraktijk van toepassing zijn en welke hoofdstukken je overslaat. Je hoeft dus zeker niet alle hoofdstukken te doorlopen voordat je met Learnbeat kunt beginnen.

Nieuwe gebruikers adviseren wij wel om in ieder geval de volgende hoofdstukken te bestuderen:

• Hoofdstuk 2 of 3: Je klas opstarten
  • Hoofdstuk 4: Nakijken en feedback geven
  • Hoofdstuk 5: Voortgang en resultaten bijhouden

Als je dit onder de knie hebt, kun je ervoor kiezen om je verder te verdiepen in een ander hoofdstuk naar keus. Wanneer je dan bijvoorbeeld van plan bent om digitaal te gaan toetsen, kun je naar dat hoofdstuk doorklikken.

Voor de ervaren gebruiker

Voor ervaren gebruikers kan het fijn zijn om kennis opnieuw te activeren. Je kunt deze handleiding beschouwen als naslagwerk of herhalingsoefening. Wanneer je al weet naar welke informatie je specifiek op zoek bent, kun je direct navigeren naar dat hoofdstuk of onderwerp.

Mocht je nog uitleg missen of ideeën hebben ter aanvulling: wij horen het graag via de Supporttoeter.