Tekstbron versimpelen met AI

Bijgewerkt door Eva Derks

Met deze optie is het mogelijk om door middel van AI automatisch tekstbronnen te laten versimpelen. Jargon wordt vervangen door algemeen bekende woorden en moeilijke zinnen worden makkelijker opgeschreven. De mate van versimpeling is afhankelijk van de klas en het leerjaar waar je de tekstbron in bewerkt.

Gebruik

Deze knop vind je in de menubalk van een tekstbron wanneer je in de auteursmodus zit. Klik hier op het lampje met de tekst 'Versimpel tekst'. De AI gaat aan de slag met het versimpelen van de tekst. Wanneer deze klaar is wordt de tekst van de bron automatisch vervangen.

Toch niet tevreden met de tekst? Met het gebruik van ctrl + z (cmd + z op Mac) draai je de verandering terug. De versimpelde tekst is pas definitief als je de tekstbron hebt opgeslagen. Mocht de tekst na versimpelen toch nog te moeilijk zijn, dan kun je de optie nogmaals gebruiken.