Bron: Antwoord op eerdere vraag

Bijgewerkt 3 weeks ago door Maj

Gebruik

Soms wil je dat leerlingen nog eens terugkijken naar een opdracht die ze eerder hebben gemaakt. Ze kunnen dan met nieuwe kennis hun antwoord uitbreiden of reflecteren op de stappen die ze hebben gezet om op het antwoord te komen zonder terug te navigeren naar de gemaakte opdracht.. Hiervoor kun je de bron Antwoord op eerdere vraag inzetten.

Let op: je kunt de bron Antwoord op eerdere vraag alleen gebruiken voor open vragen uit dezelfde activiteit.

Zo zet je de antwoord op eerdere vraag in

Kies in het menu van bronnen voor ‘Antwoord op eerdere vraag’.  Je ziet dan een menu ‘Selecteer een open vraag uit een eerdere opgave’, waar je kunt kiezen uit de taakgroepen uit dezelfde activiteit waar open vragen in staan. Als je er een aanklikt, zie je vervolgens de vragen die in deze taakgroep voorkomen. Als je op een vraag klikt, zie je dat die vraag geselecteerd wordt. Je kunt je keuze nog wijzigen door op ‘Wijzig geselecteerde opdracht’ te klikken. Eventueel kun je de vraag een titel geven.

De leerlingen krijgen op hun scherm deze eerdere vraag nog eens te zien en daarbij het antwoord wat ze op deze vraag hebben gegeven. De inhoud van deze ‘bron’ verschilt dus per leerling. Je kunt zo een vraag stellen waarbij je naar een eerdere vraag verwijst zonder dat leerlingen terug hoeven te navigeren naar deze plek.