Bron: antwoord op eerdere vraag

Gebruik

Soms wil je dat leerlingen nog eens terugkijken naar een opdracht die ze eerder hebben gemaakt. Ze kunnen dan met nieuwe kennis hun antwoord uitbreiden of reflecteren op de stappen die ze hebben gezet om tot het antwoord te komen zonder terug te navigeren naar de gemaakte opdracht. Hiervoor kun je de bron 'Antwoord op eerdere vraag' inzetten.

Let op: je kunt de bron 'Antwoord op eerdere vraag' alleen gebruiken voor open vragen uit dezelfde activiteit.
Zo zet je antwoord op eerdere vraag in

Kies in het menu van bronnen voor ‘Antwoord op eerdere vraag’. Je ziet dan een menu ‘Selecteer een open vraag uit een eerdere opgave’, waar je kunt kiezen uit de taakgroepen uit dezelfde activiteit waar open vragen in staan. Wanneer je er een aanklikt, zie je de vragen die in deze taakgroep voorkomen. Door op de betreffende vraag te klikken, selecteer je deze. Je kunt je keuze nog wijzigen door op ‘Wijzig geselecteerde opdracht’ te klikken. Indien wenselijk kun je de vraag een titel geven.

De leerlingen krijgen op hun scherm deze eerdere vraag nog eens te zien met daarbij het antwoord dat ze op deze vraag hebben gegeven. De inhoud van deze ‘bron’ verschilt dus per leerling. Je kunt op deze manier een vraag stellen waarbij je naar het antwoord op een eerdere vraag verwijst zonder dat leerlingen terug hoeven te navigeren naar deze vraag.