Wachtwoord wijzigen van leerlingen en inloggen als leerling

Aangepast 1 month ago door Jill Gotink

Ga naar instellingenscherm links onderin in de menubalk, je kunt hier klikken op 'beheer leerlingen'. Bij iedere leerling heb je de mogelijkheid om in te loggen als die betreffende leerling of om het wachtwoord te wijzigen voor de leerling. Tot slot kan je de leerling ook nog verwijderen van de klas.

1. Inloggen als leerling
    Wil je ervaren hoe de leerlingen Learnbeat zien? Of wil je zien welk lesmateriaal open staat voor de leerlingen, kies dan voor deze functie. Let wel op, je bent nu echt ingelogd als deze leerling, kijk dus uit dat je geen antwoorden aanpast. Als je weer wil inloggen in jouw eigen account, moet je eerst uitloggen als leerling.
  2. Wachtwoord wijzigen van leerling
    Als jouw leerling(en) het wachtwoord vergeten zijn, kan je gemakkelijk via deze weg het wachtwoord weer wijzigen. De leerlingen kunnen zelf op het inlogscherm ook klikken op 'wachtwoord vergeten', hierdoor wordt er een herstel mail gestuurd naar het gekoppelde e-mailadres. Het komt soms voor dat leerlingen geen correct e-mailadres gekoppeld hebben, waardoor de functie om het wachtwoord te wijzigen via een docentenaccount bestaat.
  3. Leerling verwijderen van de klas
    Verlaat jouw leerling de klas, of is er een andere reden waarom de leerling geen deel meer uitmaakt van de klas, dan kan je de leerling via 'verwijder' van de klas verwijderen.
Tip: is de leerling zijn/haar gebruikersnaam vergeten? Klik dan rechtsboven in op het informatie-teken, de gebruikersnaam komt tevoorschijn. Je ziet tevens het gekoppelde e-mailadres.