Verwijzen naar theorie - leertekst koppelen

Bijgewerkt door Eva Derks

Verwijzen naar theorie

Af en toe wil je als docent verwijzen naar een bron in een ander hoofdstuk, of naar een stuk theorie dat een paar lessen terug aan bod kwam. In plaats van de tekst(en) opnieuw in te voegen bij de opgaven, kun je ervoor kiezen om de leertekst te koppelen. Bij deze optie verschijnt de tekstbron rechts in de pagina bij de opgaven, zodat de leerling deze bij de hand heeft tijdens het maken van de opgaven.

Leertekst koppelen

In de auteursmodus (potlood & liniaal) klik je door naar opgavenniveau om een nieuwe opgave aan te maken óf je klikt op de bestaande opgave waar je theorie aan wilt koppelen. Vervolgens klik je op 'Koppel uitleg.

In de zoekbalk typ je vervolgens (minstens 3 letters van) de titel van de bron die je wilt koppelen.

Je klikt op enter om alle bronnen met dat woord in de titel tevoorschijn te halen. Wanneer je klikt op de verschillende titels in het scrollvenster links, verschijnt rechts een preview van de bron. Wanneer je de juiste bron hebt gevonden, kun je deze links aanvinken en onderin het scherm op 'Opslaan' klikken.

De titel van de toegevoegde leertekst zie je nu naast 'Koppel uitleg' staan. Indien je nog meer theorie wilt koppelen, kun je opnieuw op 'Koppel uitleg' klikken en dezelfde stappen doorlopen.

Wanneer je bovenin het scherm wisselt van de auteursmodus (potlood & liniaal) naar de lesmateriaalmodus (koffertje), is daar een blokje met 'Toon tekst' verschenen. De leerlingen zien dit 'Toon tekst' blokje op dezelfde manier in hun account staan.

Wanneer je op dat blokje klikt, verschijnt rechts in beeld de tekstbron. De leerling kan nu de opgaven maken met de theoriebron bij de hand.