Verwijzen naar theorie - leertekst koppelen

Bijgewerkt 2 months ago door Loes Formsma

Verwijzen naar theorie

Af en toe wil je als docent verwijzen naar een bron in een ander hoofdstuk, of een stuk theorie dat een paar lessen terug aan bod kwam. In plaats van de tekst(en) opnieuw in te voegen bij de opgaven, kun je kiezen om leertekst te koppelen. Bij deze optie verschijnt de tekstbron rechts in de pagina bij de opgaven, zodat de leerling deze bij de hand heeft tijdens het maken van de opgaven.

Leertekst koppelen

In de auteursmodus (pen en liniaal) klik je door naar opgavenniveau om een nieuwe opgave aan te maken, of je klikt op de bestaande opgave waar je theorie aan wilt koppelen. Vervolgens klik je op 'Koppel leertekst'.

In de zoekbalk typ je vervolgens (minstens 3 letters van) de titel van de bron die je wilt koppelen.

Je klikt op enter om alle bronnen met dat woord in de titel tevoorschijn te halen. Wanneer je klikt op de verschillende titels in het scrolvenster links verschijnt rechts een preview van de bron. Als je de juiste bron hebt gevonden, kun je deze links aanvinken en op 'Opslaan' onderin het scherm klikken.

De titel van de toegevoegde leertekst zie je nu naast 'Koppel leertekst' staan. Wanneer je nog meer theorie wilt koppelen, kun je opnieuw op 'Koppel leertekst' klikken en dezelfde stappen doorlopen.

Wanneer je boven in het scherm wisselt van de auteursmodus (pen en liniaal) naar de lesmateriaalmodus (koffer), is daar een blokje met 'Open uitleg' verschenen. De leerlingen zien dit 'Open uitleg' blokje precies zo in hun account staan.

Wanneer je op dat blokje klikt, verschijnt rechts in beeld de tekstbron. De leerling kan nu de opgaven maken met de theoriebron bij de hand.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de supporttoeter linksonder in je Learnbeat account of via support@learnbeat.nl.