Leerling: oefenen met woorden en begrippen in Learnbeat

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Met de ‘Woordjes’ functie kun jij als leerling oefenen met woorden en begrippen. Je vindt deze feature in het menu aan de linkerkant.

Zelf woordenlijsten maken

Het is mogelijk om zelf lijsten te maken en te delen met je klasgenoten. Om een nieuwe woordenlijst te maken, klik je rechtsboven op de knop 'Maak een nieuwe lijst'. Je kiest vervolgens een vak voor de lijst en geeft de lijst een naam. Vervolgens kun je de woorden of begrippen invoeren of kopiëren en plakken vanuit een lijst.

Synoniemen opnemen in de open vraag

Heeft een woord twee betekenissen of wil je twee verschillende vertalingen goed laten rekenen, dan kun je in het antwoordveld beide antwoorden opnemen, gescheiden door een schuine streep '/'. Learnbeat herkent op deze manier beide termen als het juiste antwoord.

Woordjes laten voorlezen

Heb je een woordenlijst gemaakt voor Frans, Engels, Duits of Spaans? Dan kun je deze laten voorlezen! Zo oefen je ook met de uitspraak. Klik op het luidspreker-icoontje naast het woord om het te laten voorlezen.

Belangrijk is wel, dat je de kolommen van jouw woordenlijst de naam van de betreffende taal geeft (Frans, Duits, Spaans of Engels), anders herkent Learnbeat de taal niet.
Jouw woordenlijst delen met je klasgenoten

Heb je een goede lijst gemaakt? Dan kun je deze delen met je klasgenoten door een link te sturen! Je klasgenoot voegt met deze link de lijst direct toe aan zijn of haar eigen account. De lijst is vervolgens zichtbaar in het Woordjesoverzichtsscherm van je klasgenoot.

Oefenen met woordjes en begrippen

Nadat je een lijst hebt aangemaakt, kun je gaan oefenen met de lijst. Het leren van de woorden gebeurt in drie stappen met oplopende moeilijkheidsgraad.

  1. Kaartjes omdraaien (flashcards): hiermee leert je de woorden herkennen.
  2. Meerkeuzevraag: in deze tweede stap leer je de woorden kiezen.
  3. Open vraag: in deze laatste stap leer je de woorden spellen.
Oefenen van woorden en begrippen kan ook al met onze kant en klare woordenlijsten!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)