Leerling: oefenen met woorden en begrippen in Learnbeat

Bijgewerkt 8 months ago door Victoria Awad

Met de ‘Woordjes’ functie kun jij als leerling oefenen met woorden en begrippen. Je vindt deze feature in het menu aan de linkerkant.

Lijsten maken en delen

Het is mogelijk om zelf lijsten te maken en te delen met je klasgenoten. Om een nieuwe lijst te maken, klik je rechtsboven op de knop 'Maak een nieuwe lijst'. Je kiest vervolgens een vak voor de lijst en geeft de lijst een naam. Vervolgens kun je de woorden of begrippen invoeren of kopiëren en plakken vanuit een lijst.

Heb je een goede lijst gemaakt? Dan kan je deze delen met je klasgenoten door een link te sturen! Je klasgenoot voegt met deze link de lijst direct toe aan zijn of haar eigen account. De lijst is vervolgens zichtbaar in het Woordjes overzichtsscherm van je klasgenoot.

Oefenen met woordjes en begrippen

Nadat je een lijst hebt aangemaakt, kun je gaan oefenen met de lijst. Het leren van de woorden gebeurt in drie stappen met oplopende moeilijkheidsgraad.

  1. Kaartjes omdraaien (flashcards): hiermee leert je de woorden herkennen.
  2. Meerkeuzevraag: in deze tweede stap leer je de woorden kiezen.
  3. Open vraag: in deze laatste stap leer je de woorden spellen.
Oefenen van woorden en begrippen kan ook al met onze kant en klare woordenlijsten!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Gebruik de supporttoeter links in de menubalk of mail naar support@learnbeat.nl!


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)