Een studieplanner delen en plaatsen

Bijgewerkt 3 weeks ago door Jill Gotink

Wil je een webinar bijwonen over dit onderwerp of een ander onderwerp voor beginners? Klik hier voor meer informatie.

Studieplanner delen

Het is mogelijk om een zelfgemaakte studieplanner te delen met (parallel)klassen en collega's. Je klikt op het icoon van de studieplanner in de linkermenubalk en vervolgens op 'Opties'. Onder 'Opties' klik je op 'Deel deze studieplanner'.

Je kiest vervolgens of je de studieplanner beschikbaar wilt maken voor:

1. Niemand

Zolang de instelling op 'Niemand' staat, kan niemand behalve jijzelf de studieplanner zien. Deze optie kun je eveneens gebruiken om het delen van een studieplanner ongedaan te maken.

1. Mijn klassen

Wanneer je jouw studieplanner wil plaatsen in andere klassen, kies je voor de optie 'Mijn klassen'. Je deelt hiermee de studieplanner met alle klassen waarin jij lesgeeft. Mede docenten die aan dezelfde klas zijn gekoppeld zien deze studieplanner dan ook.

1. Mijn collega's

Tot slot is er de mogelijkheid om de studieplanner te delen met 'Mijn collega's'. Dit is bijvoorbeeld handig als je een studieplanner hebt gemaakt die de hele sectie gaat gebruiken.

Studieplanner plaatsen

Zodra een studieplanner is gedeeld, bestaat de mogelijkheid om deze gedeelde studieplanner te plaatsen. Via 'Opties' kies je nu voor 'Plaats een gedeelde studieplanner'.

Je selecteert een gedeelde studieplanner en klikt op 'Ga verder'.

Tot slot selecteer je de klas waarin je de studieplanner wilt plaatsen en klik je op 'Plaats'.

Let op: je moet eerst lesmateriaal toevoegen aan de klas, voordat je de studieplanner kunt plaatsen.

Een kant-en-klare studieplanner plaatsen

Bij bepaalde methodes in Learnbeat is een bijbehorende kant-en-klare studieplanner te vinden. Deze koppel je op dezelfde manier als dat je een eigen studieplanner plaatst - Via 'Opties' kom je bij 'Plaats een gedeelde studieplanner', vervolgens selecteer je de kant-en-klare studieplanner en klik je op 'Ga verder'. Tot slot selecteer je de gewenste klas waarin je de studieplanner wil plaatsen en klik je op 'Plaats'.

Tip: ververs de pagina als het materiaal niet meteen lijkt te koppelen.

Van onderstaande methodes is een kant-en-klare studieplanner beschikbaar:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of  (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.