Een studieplanner delen en plaatsen

Aangepast 1 month ago door Jill Gotink

Studieplanner delen

Het is mogelijk om een zelfgemaakte studieplanner te delen met (parallel)klassen en collega's. Je komt hier via opties en 'deel deze studieplanner'. Er verschijnt een pop-up scherm, waarbij je de opties hebt om de studieplanner te delen met:

1. Niemand

Zolang de instelling op 'niemand' staat, kan niemand behalve jij zelf de studieplanner zien. Deze optie kun je eveneens gebruiken om het delen van een studieplanner ongedaan te maken.

1. Mijn klassen

Wanneer je jouw studieplanner wilt plaatsen in andere klassen, kies je voor deze optie. Je deelt hiermee de studieplanner met alle klassen waarin jij les geeft. Let wel op dat mede docenten, die aan dezelfde klassen zijn gekoppeld, deze studieplanner dan ook zien.

1. Mijn collega's

Tot slot is er de mogelijkheid om de studieplanner te delen met 'mijn collega's. Dit is bijvoorbeeld handig als je een studieplanner hebt gemaakt, die de hele sectie gaat gebruiken.

Studieplanner plaatsen

Zodra er een studieplanner is gedeeld, is er ook de mogelijkheid om deze gedeelde studieplanner te plaatsen. Je komt hier via opties en 'plaats een gedeelde studieplanner'. Vervolgens selecteer je een gedeelde studieplanner en klik je op 'ga verder'. Tot slot selecteer je de klas waarin je de studieplanner wilt plaatsen en klik je op 'plaats'.

Let op: je moet eerst lesmateriaal toevoegen aan de klas, voordat je de studieplanner kunt plaatsen

Een kant-en-klare studieplanner plaatsen

Bij bepaalde methodes die in Learnbeat worden aangeboden, is een bijbehorende kant-en-klare studieplanner ontwikkeld. Deze kun je eenvoudig in je klas(sen) plaatsen.

Kies onder opties voor 'plaats een gedeelde studieplanner'. Vervolgens selecteer je de kant-en-klare studieplanner en klik je op 'ga verder'. Tot slot selecteer je de gewenste klas waarin je de studieplanner wilt plaatsen en klik je op 'plaats.

Let op: je moet eerst lesmateriaal toevoegen aan de klas, voordat je de studieplanner kunt plaatsen

Van onderstaande methodes bestaat er een kant-en-klare studieplanner: