Een studieplanner delen en plaatsen

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Studieplanner delen

Het is mogelijk om een zelfgemaakte studieplanner te delen met (parallel)klassen en collega's. Je klikt op het icoon van de studieplanner in de linkermenubalk en vervolgens op 'Opties'. Onder 'Opties' klik je op 'Deel deze studieplanner'.

Je kiest vervolgens of je de studieplanner beschikbaar wilt maken voor:

1. Niet delen

Zolang de instelling op 'Niet delen' staat, kan niemand behalve jijzelf de studieplanner zien. Deze optie kun je eveneens gebruiken om het delen van een studieplanner ongedaan te maken.

1. Delen met mijzelf

Wanneer je jouw studieplanner wilt plaatsen in jouw andere klassen, kies je voor de optie 'Delen met mijzelf'. Je deelt hiermee de studieplanner met alle klassen waarin jij lesgeeft. Mede docenten die aan dezelfde klas zijn gekoppeld zien deze studieplanner dan ook.

1. Delen met mijn collega's

Tot slot is er de mogelijkheid om de studieplanner te delen met 'Mijn collega's'. Dit is bijvoorbeeld handig als je een studieplanner hebt gemaakt die de hele sectie gaat gebruiken.

Studieplanner plaatsen

Zodra een studieplanner is gedeeld, bestaat de mogelijkheid om deze gedeelde studieplanner te plaatsen. Via 'Opties' kies je nu voor 'Plaats een gedeelde studieplanner'.

Je selecteert een gedeelde studieplanner en klikt op 'Ga verder'.

Tot slot selecteer je de klas waarin je de studieplanner wilt plaatsen en klik je op 'Plaats'.

Let op: Je moet eerst lesmateriaal toevoegen aan de klas, voordat je de studieplanner kunt plaatsen.
Een gedeelde studieplanner verwijderen

Om een gedeelde studieplanner weer uit het overzicht te verwijderen, moet je de studieplanner weer terugzetten op 'niet delen'. Dit doe je door naar de studieplanner te gaan in de betreffende klas, en via 'opties' op 'deel deze studieplanner' te klikken. Hier verander je de instelling op 'niet delen'. De studieplanner is nu ook niet meer zichtbaar bij de gedeelde studieplanners.