Modelantwoorden beschikbaar maken

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Als docent bepaal je zelf wanneer welke leerling toegang krijgt tot de modelantwoorden. Dit is bijvoorbeeld zodra ze de opgaven af hebben, of aan het einde van de les. Maak een keuze die past bij jouw manier van lesgeven.

Dit artikel gaat over het zichtbaar maken van modelantwoorden. Meer weten of het zichtbaar maken van activiteiten? Klik hier.

Over modelantwoorden

Bij de meeste vragen in Learnbeat is een modelantwoord beschikbaar. Als docent kun je altijd het modelantwoord bekijken door onder de opgave op 'Antwoord op deze vraag' te klikken. Leerlingen hebben niet standaard toegang tot de modelantwoorden. Hieronder zie je hoe je dit eenvoudig per activiteit of hoofdstuk kunt regelen, per leerling of voor de hele klas. Je kunt er ook voor kiezen de modelantwoorden voor alle activiteiten in een paragraaf open te zetten. Dat gebeurt via Opties.

Antwoorden per hoofdstuk beschikbaar maken

Het is ook mogelijk om de antwoorden per hoofdstuk beschikbaar te maken. Dit kan via Opties en Zichtbaarheid instellen.

Zorg er vervolgens voor dat je twee keuzes maakt

1. Kies voor de zichtbaarheid van Alle activiteit of Alle antwoorden
  2. Kies voor Maak zichtbaar/onzichtbaar, of Zichtbaar bij 100% gemaakt inschakelen/uitschakelen
    Klik tot slot op Toepassen.

Wat ziet een leerling?

Als een leerling de modelantwoorden kan bekijken, verschijnt er een lampje bij de activiteit. Zo ziet de leerling direct welke opgaven hij kan gaan nakijken. Ook bij de vragen ziet de leerling het lampje. Voor gesloten vragen ziet een leerling direct of zijn antwoord juist was, bij open vragen ziet de leerling een modelantwoord.