Single sign-on vanuit Somtoday

Bijgewerkt door Eva Derks

Single sign-on vanuit Somtoday

Je kunt op verschillende manieren inloggen bij Learnbeat. Via www.inloggen.learnbeat.nl kom je op onze eigen loginpagina. Daar voer je je gebruikersnaam / mailadres en wachtwoord in.

Via Somtoday kun je ook inloggen in Learnbeat. Voor leerlingen kan dit makkelijk zijn omdat ze dan alleen van Somtoday de logingegevens hoeven te onthouden. Om dit eenmalig in te stellen, doorloop je de volgende stappen:

1. Ga (de eerste keer) naar www.inloggen.learnbeat.nl en log in met je Learnbeat-gegevens.
  2. Klik in het hoofdmenu op de onderste knop, deze brengt je naar het instellingenscherm.
  3. Kies voor 'verbonden accounts'
  4. Zet het schuifje achter Somtoday aan

Je wordt nu verwezen naar Somtoday waar je de koppeling tot stand kunt brengen zodat je vanaf dat moment direct vanuit Somtoday kunt inloggen in Learnbeat.

Plaats activiteiten in de studiewijzer van Somtoday

Wanneer de koppeling met Somtoday tot stand is gebracht, kun je activiteiten uit Learnbeat direct in de studiewijzer van Somtoday plaatsen.

In het beginscherm van de (standaard)activiteit zie je naast de knop die verwijst naar onze eigen studieplanner, de knop 'plaats in Somtoday'. Met deze knop plaats je de activiteit in de studiewijzer van Somtoday. De knop is alleen zichtbaar als jouw school met Somtoday werkt.

Let op: Deze knop staat alleen bij standaardactiviteiten. Wanneer je een woordjesactiviteit, een toetsactiviteit of bijvoorbeeld een video activiteit in de studiewijzer van Somtoday zou willen opnemen, kun je het beste de link van de betreffende activiteit vanuit de adresbalk kopiëren en deze handmatig in Somtoday plakken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.