Leerlingen uitnodigen voor de klas

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Je kunt jouw leerlingen op verschillende manieren voor de klas uitnodigen. Als jouw leerlingen nog geen Learnbeat account hebben, wordt hen als je hen voor een klas uitnodigt automatisch gevraagd om een account aan te maken. Uitnodigen en toevoegen van leerlingen aan je klassen verloopt via het instellingenscherm.

Waar in Learnbeat kan ik leerlingen uitnodigen?

Ga in het linkermenu naar Instellingen boven de aan/uit knop van Learnbeat. Klik op Beheer leerlingen onder de klas waarvoor je de leerlingen wilt uitnodigen. In dit scherm vind je vier manieren om leerlingen uit te nodigen.

  1. Nodig je leerlingen uit via e-mail
  2. Deel een link met je leerlingen
  3. Geef je leerlingen een code tijdens de les
  4. Voeg leerlingen toe met een bestaand account
Nodig je leerlingen uit via e-mail

Wil je jouw leerlingen uitnodigen voordat de les begint en beschik je over hun e-mailadressen, kies dan voor de optie Nodig je leerlingen uit via e-mail. Je vult de e-mailadressen van de leerlingen in één keer in en nodigt ze vervolgens uit voor de klas.

  • E-mailadressen waar al een Learnbeat account aan is gekoppeld worden direct toegevoegd aan de klas.
  • E-mailadressen waar nog geen Learnbeat account aan is gekoppeld, krijgen een uitnodiging per mail. Vervolgens kunnen de leerlingen met dit e-mailadres een account aanmaken waarna ze worden toegevoegd aan de klas.

Heeft een leerling wel een account, maar niet op het e-mailadres waarop hij is uitgenodigd? Dan kan de leerling alsnog kiezen om in te loggen op het reeds bestaande account.

Met deze optie kan je een uitnodigingslink klaarzetten voordat de les begint. Kopieer de link en geef deze aan je leerlingen via een medium naar keuze. De leerling krijgt na het klikken op de link twee opties: inloggen met zijn/haar Learnbeat account of een nieuw account aanmaken. Als leerlingen zich via deze link aanmelden moet de docent hun toegangsverzoek vervolgens nog accepteren.

Geef je leerlingen een code tijdens de les

Wil je tijdens de les jouw leerlingen uitnodigen? Dan is de optie Geef je leerlingen een code tijdens de les het meest geschikt. Door een klascode of een QR-code op een klassikaal scherm te delen kan je leerlingen uitnodigen tijdens de les. De klascode kunnen leerlingen invullen rechtsboven op https://inloggen.learnbeat.nl. De QR-code kunnen de leerlingen scannen met een QR-scanner (externe applicatie). Ook bij deze vorm van uitnodigen krijgt de leerling twee opties: inloggen met zijn/haar Learnbeat account of een nieuw account aanmaken.

Hebben je leerlingen Learnbeat vorig jaar gebruikt? Laat ze dan inloggen met hun gegevens van vorig schooljaar!
Hoe maakt een leerling een account aan?

Als je een leerling hebt uitgenodigd en de leerling klikt op Begin met een nieuw account, moet hij of zij zijn voornaam, achternaam en e-mailadres opgeven. De schoolnaam komt automatisch mee. Na het invullen van de gegevens krijgt de leerling een e-mail met zijn of haar inloggegevens. Zo is het wachtwoord nooit kwijt.

Hebben je leerlingen een SOMtoday account? Learnbeat vraagt hen dan om in te loggen via SOMtoday. Er wordt een koppeling gemaakt, zodat leerlingen met hun SOMtoday account bij Learnbeat kunnen inloggen.
Toegangsverzoeken accepteren

Om ervoor te zorgen dat er geen verkeerde leerlingen in een klas terecht komen, laten we leerlingen een toegangsverzoek doen. Jij als docent krijgt een melding wanneer leerlingen toegang vragen tot de klas. Ga naar instellingen om de leerlingen te accepteren of te weigeren. Je kunt toegang verlenen per leerling of in één keer aan meerdere leerlingen. De geaccepteerde leerling(en) zit(ten) nu in de klas!

Als de leerlingen worden uitgenodigd via e-mail is er geen toegangsverzoek nodig en zit de leerling direct in de klas.

Voeg leerlingen toe met een bestaande account

Werken jouw leerlingen al met Learnbeat? Dan is het mogelijk dat zij al in een andere klas zitten. Je kunt jouw leerlingen gemakkelijk toevoegen door op de knop Voeg leerlingen toe met een bestaande account te klikken. Wanneer je hierop klikt komt een lijst met alle leerlingen op jouw school tevoorschijn en kun je één voor één de leerlingen die je wilt toevoegen selecteren. De leerlingen verschijnen direct in jouw klas.

Leerlingen verwijderen van de klas

Het komt natuurlijk wel eens voor dat leerlingen wisselen van klas in de loop van het schooljaar. Je kunt een leerling verwijderen van de klas onder Instellingen in je docentenaccount. In de desbetreffende klas is er per leerling een optie leerling verwijderen. Wanneer je de leerling uit de klas verwijdert, blijft het account van de leerling bestaan. Je kan de leerling altijd weer toevoegen aan de klas, waarbij resultaten weer terug worden geplaatst.

Let op: als je een leerling uit de klas verwijdert, kan de leerling zijn eerder gemaakte werk niet meer inzien.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)