Leerlingen uitnodigen voor een klas

Bijgewerkt 2 months ago door Jill Gotink

Je kunt jouw leerlingen op verschillende manieren voor de klas uitnodigen. Als jouw leerlingen nog geen Learnbeat account hebben, wordt hen als je hen voor een klas uitnodigt automatisch gevraagd om een account aan te maken. Uitnodigen en toevoegen van leerlingen aan je klassen verloopt via het instellingenscherm, waar je komt door onderin het hoofdmenu op jouw naam te klikken.

Hoe kan ik mijn leerlingen uitnodigen voor een klas?

In het instellingenscherm kies je voor de klas waaraan je leerlingen wilt toevoegen. Er zijn vier manieren waarop je je leerlingen kunt uitnodigen:

  1. Nodig je leerlingen uit via e-mail
  2. Deel een link met je leerlingen
  3. Geef je leerlingen een klascode tijdens de les
  4. Voeg leerlingen toe met een bestaand account
1. Nodig je leerlingen uit via e-mail

Wil je jouw leerlingen uitnodigen voordat de les begint en beschik je over hun schoolmailadressen, kies dan voor de optie Nodig je leerlingen uit via e-mail. Je vult de e-mailadressen van de leerlingen in één keer in en nodigt ze vervolgens uit voor de klas.

  • E-mailadressen waar al een Learnbeat account aan is gekoppeld worden direct toegevoegd aan de klas.
  • E-mailadressen waar nog geen Learnbeat account aan is gekoppeld, krijgen een uitnodiging per mail. Vervolgens kunnen de leerlingen met dit e-mailadres een Learnbeataccount aanmaken waarna ze worden toegevoegd aan de klas.
Heeft een leerling wel een account, maar niet met het e-mailadres waarop hij is uitgenodigd? Dan kan de leerling alsnog kiezen om in te loggen op het reeds bestaande account.

Met deze optie kan je een uitnodigingslink klaarzetten voordat de les begint. Kopieer de link en geef deze aan je leerlingen via een medium naar keuze. De leerling krijgt na het klikken op de link twee opties: inloggen met zijn/haar Learnbeat account of een nieuw account aanmaken. Als leerlingen zich via deze link aanmelden moet de docent hun toegangsverzoek vervolgens nog accepteren.

3. Geef je leerlingen een klascode tijdens de les

Wil je snel aan de slag met jouw leerlingen? Nodig hen dan tijdens je eerste les uit met de klascode. Deel deze unieke klascode via het digibord of medium naar keuze. Jouw leerlingen gaan naar https://inloggen.learnbeat.nl en kiezen daar voor inloggen met klascode.

Bij deze klascode optie is er ook een mogelijkheid om een QR code te laten scannen. Dit kan met een externe applicatie.

Hoe maakt een leerling een account aan?

Als je een leerling hebt uitgenodigd en de leerling klikt op Begin met een nieuw account, moet deze zijn voornaam, achternaam en e-mailadres opgeven. De schoolnaam komt automatisch mee. Na het invullen van de gegevens krijgt de leerling een e-mail met zijn inloggegevens. Zo is het wachtwoord nooit kwijt.

Hebben jouw leerlingen een SOMtoday account? Learnbeat vraagt hen dan om in te loggen via SOMtoday. Er wordt een koppeling gemaakt, zodat leerlingen met hun SOMtoday account bij Learnbeat kunnen inloggen.

Toegangsverzoeken accepteren

Wanneer er een link of code is gedeeld om leerlingen aan een klas toe te voegen, hoef je als docent alleen nog de binnenkomende toegangsverzoeken te accepteren. Jij als docent krijgt een melding wanneer leerlingen toegang vragen tot de klas.

Klik op 'Ga naar instellingen' bij de melding, of ga onderin het hoofdmenu naar het instellingenscherm en selecteer de betreffende klas. In de klas zie je de toegangsverzoeken staan, en kun je toestaan dan wel weigeren dat een leerling aan die specifieke klas wordt toegevoegd. Je kunt toegang verlenen per leerling of in één keer aan meerdere leerlingen. Nadat je op 'Toestaan' hebt geklikt, zit(ten) de leerling(en) in de klas!

Als de leerlingen worden uitgenodigd via e-mail is er geen toegangsverzoek nodig en zit de leerling direct in de klas.

Voeg leerlingen toe met een bestaand account

Werken jouw leerlingen al met Learnbeat? Dan is het mogelijk dat zij al in een andere klas zitten. Je kunt jouw leerlingen gemakkelijk toevoegen door op Voeg leerlingen toe met een bestaand account te klikken. Wanneer je hierop klikt komt een lijst met alle leerlingen op jouw school tevoorschijn. Je kunt nu aanvinken wie je aan deze klas wilt toevoegen. De leerlingen verschijnen direct in jouw klas, er is geen toegangsverzoek meer nodig.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of gebruik de supporttoeter in je Learnbeat account.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)