Verplaats weken in de studieplanner

Bijgewerkt 1 month ago door Loes Formsma

Met 'Verplaats weken' kun je items uit de studieplanner verplaatsen naar andere weken. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld een lesdag uitvalt, waardoor de gehele planning een week moet opschuiven. Je klikt op het icoon van de studieplanner in de linkerbalk, vervolgens op 'Opties' rechts in je scherm, en op 'Verplaats weken'.

Je vinkt de week of weken aan die je wilt verplaatsen, en kiest voor 'Verplaats vooruit' of 'Verplaats achteruit'.

De taken en het gekoppelde lesmateriaal hangen nu aan de andere week.

Studieplanner meenemen naar volgend jaar

De studieplanner onthoudt voor een volgend schooljaar welk lesmateriaal aan welke week is gekoppeld, zodat je een volgend schooljaar de studieplanner opnieuw kunt gebruiken. Via 'Opties' kies je voor 'Deel deze studieplanner'.

Vervolgens selecteer je dat je de studieplanner beschikbaar wilt maken voor 'Mijn klassen' of 'Mijn collega's'. Wanneer je het delen van de studieplanner weer wilt intrekken, kun je de beschikbaarheid van de studieplanner via deze weg op beschikbaar voor 'Niemand' zetten.

Vervolgens klik je op 'Plaats een gedeelde studieplanner'.

Je selecteert de planner die je wilt plaatsen, en klikt op 'Ga verder'.

Voeg eerst hetzelfde lesmateriaal toe aan de nieuwe klas via de bibliotheek, om zo de studieplanner met gekoppeld lesmateriaal te plaatsen. Wanneer het bijhorende materiaal nog niet (geheel) in de klas staat, krijg je daar melding van. Door op 'open' te klikken zie je welk materiaal nog ontbreekt.

Na het ontbrekende materiaal via de bibliotheek aan de klas toegevoegd te hebben, zal de volledige planner met gekoppeld materiaal aan de nieuwe klas hangen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of  (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.