Leerlingen toevoegen aan je klas

door Elvira Davidsz

Ga je met je leerlingen in Learnbeat werken en hebben je leerlingen nog geen Learnbeat-account ? Je kunt leerlingen uitnodigen en accepteren via je instellingen.

Het uitnodigen van leerlingen

Ga in het linkermenu naar je instellingen boven de aan/uit knop van Learnbeat. Klik op beheer leerlingen onder de klas waarvoor je de leerlingen wilt uitnodigen. Je ziet nu drie opties om leerlingen uit te nodigen. Kies voor het delen van de link met klassencode.

Leerlingen hun account laten aanmaken

Wanneer leerlingen de link die jij met ze hebt gedeeld invoeren in hun browser, krijgen ze de optie om in te loggen met hun bestaande gegevens of om een nieuwe account aan te maken.

Hebben je leerlingen Learnbeat vorig jaar gebruikt? Laat ze dan nu inloggen met hun gegevens van vorig schooljaar!

Wanneer een leerling klikt op Begin met een nieuw account, moet hij of zij zijn voornaam, achternaam en e-mailadres opgeven. De schoolnaam komt automatisch mee. Na het invullen van de gegevens krijgt de leerling een mail met zijn of haar gegevens. Zo is het wachtwoord nooit kwijt.

Leerlingen accepteren

Je krijgt een melding wanneer leerlingen toegang vragen tot de klas. Ga naar instellingen om de leerlingen te accepteren. De geaccepteerde leerling zit nu in de klas!

Wil je een leerling verwijderen uit een klas? Lees hier hoe je dat kunt doen.