Leerlingen toevoegen aan je klas

Aangepast 3 months ago door Elvira Davidsz

Ga je met je leerlingen in Learnbeat werken en hebben je leerlingen nog geen Learnbeat-account ? Je kunt leerlingen uitnodigen en accepteren via je instellingen. 

Het uitnodigen van leerlingen

Ga in het linkermenu naar je instellingen boven de aan/uit knop van Learnbeat. Klik op beheer leerlingen onder de klas waarvoor je de leerlingen wilt uitnodigen. Je ziet nu drie opties om leerlingen uit te nodigen. In het voorbeeld hieronder is gekozen voor 'deel een link met je leerlingen'.


Leerlingen hun account laten aanmaken

Wanneer leerlingen de link die jij met ze hebt gedeeld invoeren in hun browser, krijgen ze de optie om in te loggen met hun bestaande gegevens of om een nieuwe account aan te maken. 

Hebben je leerlingen Learnbeat vorig jaar gebruikt? Laat ze dan nu inloggen met hun gegevens van vorig schooljaar!

Wanneer een leerling klikt op Begin met een nieuw account, moet hij of zij zijn voornaam, achternaam en e-mailadres opgeven. De schoolnaam komt automatisch mee. Na het invullen van de gegevens krijgt de leerling een mail met zijn of haar gegevens. Zo is het wachtwoord nooit kwijt.


Leerlingen accepteren

Je krijgt een melding wanneer leerlingen toegang vragen tot de klas. Ga naar instellingen om de leerlingen te accepteren. Je kan toegang geven per leerling of in één keer voor meerdere leerlingen. De geaccepteerde leerling(en) zit nu in de klas!


Leerlingen wisselen van klas

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er leerlingen wisselen van klas in de loop van het schooljaar. Wij kunnen deze leerlingen naar de juiste klas verplaatsen in Learnbeat, maar dit kun jij als docent ook zelf doen. 

Leerlingen toevoegen of verwijderen

Je kunt een leerling toevoegen of verwijderen uit de klas onder instellingen in je docenten account. Je kunt onder instellingen de klas selecteren waar je een leerling wilt verwijderen of toevoegen. Per leerling vind je de optie 'leerling verwijderen'. Wanneer je de leerling uit de klas verwijderd, blijft het account van de leerling bestaan en kun je te allen tijde de leerling weer toevoegen aan de klas. 

Je kunt een leerling toevoegen door de knop 'voeg leerling toe' te gebruiken. Wanneer je hier op klikt komt een lijst met alle leerlingen op jouw school tevoorschijn en kun je één voor één de leerlingen die je wilt toevoegen selecteren. 

Let op: als een leerling van klas wijzigt, gaat het gemaakte werk verloren.





Hebben we je goed geholpen?