Kopiëren en verplaatsen van vragen

Bijgewerkt door Eva Derks

Vragen kopiëren en verplaatsen

Soms wil je meerdere versies van een specifieke (sub)vraag maken. Of je wilt een opgave waar je erg veel vragen en bronnen bij elkaar hebt staan, opsplitsen in twee of meer kleinere opgaven. Klik in de auteursmodus op de betreffende vraag en vervolgens op de knop met de drie puntjes naast het prullenbakje. Er opent een klein menu:

Wijzig volgorde

Met deze knop verander je heel eenvoudig de volgorde van de verschillende vragen en bronnen binnen een opgave.

Slepen kan door middel van de pijltjes.

Verplaats naar andere opgave

Met deze optie kun je heel eenvoudig een aparte vraag naar een andere opgave verplaatsen.

Selecteer de opgave waar je de vraag naartoe wilt verplaatsen en klik op ‘Verplaats’. Dit kan alleen met vragen en opgaven binnen dezelfde activiteit.

Dupliceer vraag

Met deze optie wordt er een kopie van de geselecteerde vraag gemaakt, die direct onder de originele vraag komt te staan. Je kunt de vraag direct aanpassen en/of verplaatsen met de andere knoppen uit het menu onder de knop met de puntjes.