Laat leerlingen elkaar nakijken

Bijgewerkt door Eva Derks

Met de nakijkcarrousel kunnen leerlingen in het kader van peer review de antwoorden van een klasgenoot nakijken. Dit verloopt anoniem; de leerlingen weten niet wie welke antwoorden nakijkt. In de nakijkcarrousel komen alleen open vragen aan bod.

Hoe start ik de nakijkcarrousel?

Je vindt de nakijkcarrousel op het voortgangsscherm van de activiteit.

Let op: De knop ‘Open nakijkcarrousel’ is er alleen wanneer de activiteit open vragen bevat.

De linkerkolom bevat de leerlingen die nog niet alle open vragen hebben gemaakt. Zij kunnen nog niet nakijken.

De middelste kolom bevat de leerlingen die alle open vragen gemaakt hebben en kunnen beginnen met nakijken. Selecteer de leerlingen die mee gaan doen en start het nakijken. Leerlingen worden nu aan een klasgenoot gekoppeld.

Hoe volg ik wat de leerlingen doen?

In de rechterkolom zie je hoe ver de leerlingen zijn met nakijken. Leerlingen die op 100% staan, hebben alle open vragen van hun klasgenoot beoordeeld.

Wanneer je onderin op ‘Beoordelingen bekijken’ klikt, kun je de beoordelingen van de leerlingen zien. Als docent kun je wel zien welke leerlingen aan elkaar gekoppeld zijn en hoe zij elkaar beoordelen.

Je kunt een beoordeling verwijderen door op het prullenbak-icoon rechts van de beoordeling te klikken. De beoordeling is dan niet meer zichtbaar voor de leerling.

Hoe stop ik de nakijkcarrousel?

Met de knop ‘Stop nakijken’ sluit je de nakijkcarrousel voor alle leerlingen, ook als zij nog niet alle vragen hebben beoordeeld. De voortgang van het nakijken van de leerlingen wordt opgeslagen, dus later hervatten is mogelijk.

Wat zien mijn leerlingen?

Wanneer je de nakijkcarrousel start, worden de leerlingen automatisch naar het beginscherm gestuurd. Als de nakijkcarrousel actief is, krijgen leerlingen dit ook te zien wanneer ze de activiteit openen.

De leerlingen kunnen nu de antwoorden van een klasgenoot (anoniem) nakijken. Dit wordt gedaan door een sterren-beoordeling te geven (1 tot en met 3 sterren). Het is mogelijk om hier ook nog peer feedback aan toe te voegen.

De leerlingen zijn klaar wanneer ze alle open vragen uit de activiteit hebben nagekeken, of wanneer de docent de nakijkcarrousel stopt.

De leerlingen kunnen bij de opgaven de beoordeling en feedback inzien die zij van hun klasgenoot hebben gekregen. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)