Woordjes en begrippen oefenen

Bijgewerkt 3 months ago door Jill Gotink

Met de ‘Woordjes’-functie kunnen leerlingen in Learnbeat oefenen met woorden en begrippen. Leerlingen kunnen zelfstandig oefenen via het nieuwe icoon 'Woordjes' of jij kan als docent een lijst voor de leerlingen klaarzetten. In onderstaande afbeelding zie je waar de leerling de woordjes functie kan vinden.

Woordenlijst maken als activiteit

Bij het aanmaken van een nieuwe activiteit, is er een nieuwe mogelijkheid verschenen. Na het klikken op de activiteit 'Woordjes', kan je lijsten gaan maken. Je kunt deze lijsten zelf maken of plakken vanuit een andere lijst. Tot slot kan je de gemaakte woordenlijst ook in de bibliotheek zetten, waardoor je dit weer in andere klassen kan gebruiken.

Weergave van de leerling

De leerling kan de door jou gemaakte woordenlijst op drie verschillende manieren oefenen. Het leren van de woorden gebeurt in drie stappen met oplopende moeilijkheidsgraad.

  1. Kaartjes omdraaien (flashcards): hiermee leert de leerling de woorden herkennen.
  2. Meerkeuzevraag: in de tweede stap leert de leerling de woorden kiezen.
  3. Open vraag: in de laatste stap leert de leerling de woorden spellen.

Kant-en-klare lijsten

We hebben voor een aantal lesmethodes kant-en-klare woordenlijsten opgesteld. De lijsten sluiten aan bij de methode en leerlingen oefenen dus met de juiste woorden en betekenissen. We hebben ze hier voor je verzameld. Stuur de linkjes door aan je leerlingen. Met de link voegen ze de lijst toe aan hun account en kunnen ze direct starten met oefenen.

'Woordjes' voor leerlingen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van 'woordjes' voor leerlingen zelf? In dit artikel wordt er uitgelegd hoe leerlingen zelf woordenlijsten kunnen maken en hoe zij dit vervolgens kunnen delen met klasgenoten!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de supporttoeter in Learnbeat of stuur een e-mail naar support@learnbeat.nl.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)