Nieuw! Woorden en begrippen oefenen met Learnbeat

Aangepast 1 week ago door Victoria Awad

Met de nieuwe ‘Woordjes’-functie kunnen leerlingen in Learnbeat oefenen met woorden en begrippen. Leerlingen zien in hun menu een extra icoon: 'Woordjes'.

Lijsten maken en delen

Leerlingen kunnen zelf lijsten invoeren of importeren. Om een nieuwe lijst te maken, klikt een leerling rechtsboven op de knop 'Maak een nieuwe lijst'. De leerling kiest een vak voor de lijst en geeft de lijst een naam. Vervolgens kan de leerling de woorden of begrippen invoeren of kopiëren en plakken vanuit een lijst.

voeg zelf lijsten toe

Leerlingen kunnen hun lijsten eenvoudig delen met hun klasgenoten door een link te sturen. De klasgenoot voegt met deze link de lijst direct toe aan zijn of haar eigen account. De lijst is dan zichtbaar in het overzichtsscherm van de leerling.

overzicht van aangemaakte woordenlijsten

Oefenen met woordjes en begrippen

Nadat een leerling een lijst heeft gemaakt, kan hij of zij oefenen met de lijst. Het leren van de woorden gebeurt in drie stappen met oplopende moeilijkheidsgraad.

  1. Kaartjes omdraaien (flashcards): hiermee leert de leerling de woorden herkennen.
  2. Meerkeuzevraag: in de tweede stap leert de leerling de woorden kiezen.
  3. Open vraag: in de laatste stap leert de leerling de woorden spellen.
drie werkvormen om te oefenen

Kant-en-klare lijsten

We hebben voor een aantal lesmethodes kant-en-klare woordenlijsten opgesteld. De lijsten sluiten aan bij de methode en leerlingen oefenen dus met de juiste woorden en betekenissen. We hebben ze hier voor je verzameld. Stuur de linkjes door aan je leerlingen. Met de link voegen ze de lijst toe aan hun account en kunnen ze direct starten met oefenen.

'Woordjes' voor docenten

Op dit moment is 'Woordjes' alleen beschikbaar voor leerlingen. In het voorjaar voegen we de functie ook toe voor alle docenten. Hiermee kun je als docent lijsten klaarzetten voor je leerlingen, kant-en-klare lijsten uit lesmethodes beschikbaar maken voor je leerlingen en de voortgang van je leerlingen op deze lijsten volgen. Houd de gebruikersnieuwsbrief in de gaten voor meer informatie!

Tip! Wil je nu al zelf kennismaken met de feature? Log dan in als leerling in een van je klassen. Ga in 'instellingen' naar 'beheer leerlingen'.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de Toeter in Learnbeat of stuur een e-mail naar support@learnbeat.nl.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs