De prullenbak: plaats zelf verwijderd lesmateriaal terug

Bijgewerkt door Eva Derks

De prullenbak

Wanneer je lesmateriaal aan het arrangeren bent (volgorde wijzigen, onderdelen toevoegen, onderdelen verwijderen) of zelf lesmateriaal ontwikkelt in Learnbeat, kan het voorkomen dat je net te snel een onderdeel verwijdert.

Gelukkig is het mogelijk om iets uit jouw persoonlijke prullenbak te halen en terug te plaatsen in de leeromgeving. Dit kan op alle niveaus van het lesmateriaal, in dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Binnen de klas, hoofdstuk of paragraaf

Wanneer je in een klas, hoofdstuk of paragraaf de auteursomgeving opent, vind je onder het uitrolvenster ‘Meer’ een optie om lesmateriaal terug te plaatsen. Afhankelijk vanuit waar je deze optie gebruikt staat er ‘Hoofdstuk terugplaatsen’, ‘Paragraaf terugplaatsen’ of ‘Activiteit terugplaatsen’.

Hier vind je het materiaal dat je verwijderd hebt. Achter de titel van het materiaal staat handig vermeld wanneer je ze verwijderd hebt. Wanneer je een hoofdstuk wilt terugplaatsen kun je via de ‘Details’ knop zien welke paragrafen er in het hoofdstuk staan. Vergelijkbaar kun je bij het terugplaatsen van een paragraaf via ‘Details’ zien welke activiteiten erin staan.

Bij terugplaatsen wordt het materiaal ongeveer teruggezet op de plaats waar je het verwijderd hebt. Het kan zijn dat deze plek net afwijkt van waar het materiaal oorspronkelijk stond. Je kunt het materiaal altijd zelf arrangeren door te slepen.

Binnen de activiteit

Wanneer je in de activiteit de auteursomgeving opent, vind je onder het uitrolvenster 'Meer' de optie 'Opgave terugplaatsen'. Hier vind je opgaven die je verwijderd hebt. Achter de opgaven staat handig vermeld wanneer je ze verwijderd hebt. Je selecteert eenvoudig de opgave die je terug wilt plaatsen. De teruggeplaatste opgave vind je vervolgens achteraan terug. Je kunt die daarna met de versleepknop weer naar de juiste plek slepen.

Binnen de opgave

Wanneer je in de auteursomgeving een nieuwe opgave aanmaakt, verschijnt rechtsboven in het uitrolvenster 'Vraag terugplaatsen'. Hier vind je vragen die je verwijderd hebt. Achter de vragen staat handig vermeld wanneer je ze verwijderd hebt. Je selecteert eenvoudig de vraag die je terug wilt plaatsen. De teruggeplaatste vraag vind je vervolgens onderaan terug (binnen de opgave). Je kunt vervolgens via de knop 'verander volgorde' de vraag weer op de juiste plek terugplaatsen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)