De prullenbak: plaats zelf verwijderde opgaven of vragen terug

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

De prullenbak

Wanneer je lesmateriaal aan het arrangeren bent (volgorde wijzigen, onderdelen toevoegen, onderdelen verwijderen) of zelf lesmateriaal ontwikkelt in Learnbeat, kan het voorkomen dat je net te snel een onderdeel verwijdert.

Op opgavenniveau is het mogelijk om iets uit jouw persoonlijke prullenbak te halen en terug te plaatsen in de leeromgeving.

Vanuit twee locaties heb je toegang tot jouw eigen prullenbak.

Let op: Heb je per ongeluk een hoofdstuk, paragraaf of activiteit verwijderd? Neem dan contact op met Support via de supporttoeter vanaf de plek waar je het materiaal verwijderd hebt. Wij kunnen het materiaal altijd terugvinden, dus geen paniek!
Binnen de activiteit onder 'Meer' - plaats een opgave terug

Wanneer je in de activiteit de auteursomgeving opent, vind je onder het uitrolvenster 'Meer' de optie 'Opgave terugplaatsen'. Hier vind je opgaven die je verwijderd hebt. Achter de opgaven staat handig vermeld wanneer je ze verwijderd hebt. Je selecteert eenvoudig de opgave die je terug wilt plaatsen. De teruggeplaatste opgave vind je vervolgens achteraan terug. Je kunt die daarna met de versleepknop weer naar de juiste plek slepen.

Binnen de opgave onder 'Vraag terugplaatsen' - plaats een vraag terug

Wanneer je in de auteursomgeving een nieuwe opgave aanmaakt, verschijnt rechts bovenin het uitrolvenster 'Vraag terugplaatsen'. Hier vind je vragen die je verwijderd hebt. Achter de vragen staat handig vermeld wanneer je ze verwijderd hebt. Je selecteert eenvoudig de vraag die je terug wilt plaatsen. De teruggeplaatste vraag vind je vervolgens onderaan terug (binnen de opgave). Je kunt vervolgens via de knop 'verander volgorde' de vraag weer op de juiste plek terugplaatsen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)