Werkvorm: Tekenwerkvorm

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Gebruik

De werkvorm 'Tekenen' kun je inzetten bij uiteenlopende vakken in Learnbeat. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van een structuurformule voor scheikunde, het weergeven van breking van licht bij natuurkunde of tekenen op een assenstelsel voor wiskunde. Maar je kunt de tekenwerkvorm ook prima inzetten voor een argumentatiestructuur bij Nederlands, het herkennen van verdwijnpunten bij perspectief voor beeldende vorming, het bepalen van de tactiek bij bewegingsonderwijs of het weergeven van ritmes bij muziek.

Zo maak je de vraag

Selecteer de werkvorm 'tekenen'.

Het venster van de tekenwerkvorm wordt geopend.

Vraagstelling en antwoordtype

Om te beginnen is het goed om te weten dat er drie achtergronden zijn waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor:

  • een leeg canvas
  • ruitjespapier
  • eigen achtergrond

Bij het laatste kun je een eigen afbeelding uploaden die de achtergrond vormt. De afmetingen die je kunt invoegen, moeten minimaal 400x400 pixels en maximaal 1200x900 pixels groot zijn. Je typt de vraag in het tekstveld en uploadt vervolgens de achtergrondafbeelding waar overheen getekend moet worden.

Antwoorden

Wanneer je kiest voor een eigen afbeelding als achtergrond, zorg er dan voor dat je die opgeslagen hebt op een plek waar je deze makkelijk kunt vinden: dan kun je deze namelijk eenvoudig en snel in Learnbeat uploaden. Wanneer je de afbeelding hebt geüpload, gebruik je het palet bovenaan om er overheen te tekenen.

Nakijkwijze

Opdrachten die met de tekenwerkvorm zijn gemaakt, kunnen helaas niet automatisch worden nagekeken. Je hebt daarom alleen de keuze tussen 'Niet nakijken' en 'Leerling kijkt zichzelf na'. Met de laatste optie kan de leerling zijn eigen antwoord vergelijken met een antwoordmodel.

Uitleg bij het antwoord

Dit is een optioneel veld waar je toelichting kunt geven op (de redenatie achter) het antwoord. Dit wordt pas zichtbaar voor leerlingen als ze hun antwoorden mogen nakijken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via support@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ben je aan het werk in Learnbeat en kom je er ter plekke niet helemaal uit? Gebruik dan de supporttoeter.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)