Portfolio: Hoe kan ik een portfolioproject exporteren?

Aangepast 4 months ago door Joep van Gils

Portfolioprojecten exporteren vanuit Learnbeat

Het is mogelijk om een portfolioproject dat in Learnbeat gemaakt is te exporteren. Je haalt het dan uit Learnbeat om het als een PDF bestand bijvoorbeeld aan een stagebegeleider of ouder te kunnen sturen die geen toegang heeft tot Learnbeat. Het PDF bestand kan natuurlijk ook geprint worden. Een portfolio kan ook filmfragmenten, links en geluidsfragmenten bevatten, daarom is het mogelijk om deze bestanden te downloaden. Je haalt de bestanden dan uit Learnbeat en kunt ze digitaal, buiten Learnbeat bekijken of beluisteren.

Zo kan je een portfolio exporteren

Docent

Op de portfolio overzichtspagina van je leerling zie je de knop 'Exporteer' staan. Onder deze knop vind je de verschillende opties om een portfolio van je leerling te exporteren. Wil je weten hoe je op de overzichtspagina terecht komt, lees dan: Portfolio: Hoe kan ik als docent de portfolio omgeving gebruiken?.

Je kunt kiezen voor een export in PDF formaat, dan gebruik je de knop 'Printversie'. Je kunt deze export afdrukken, of als PDF bestand digitaal bewaren en versturen. Je kunt ook kiezen voor 'Downloaden bijlagen', om filmpjes en geluidsfragmenten uit het portfolioproject te downloaden.

Nadat je een van deze opties hebt gekozen, geef je in het pop-upvenster aan van welk portfolioproject je een export wilt maken, of welke bestanden je uit een portfolio wilt downloaden.

Leerling

Leerlingen vinden op hun eigen portfolio overzichtspagina ook een 'Exporteer' knop. Exporteren van een portfolioproject door een leerling werkt op dezelfde manier als exporteren door een docent. Wil je meer weten over de mogelijkheden van jouw portfolio, lees dan Het portfolio: Hoe werkt het portfolio in Learnbeat?