Een portfolioproject exporteren

Bijgewerkt 1 month ago door Joep van Gils

Portfolioprojecten exporteren vanuit Learnbeat

Het is mogelijk om een portfolioproject dat in Learnbeat gemaakt is te exporteren. Bijvoorbeeld exporteer je een portfolioproject van een student om het als PDF aan een stagebegeleider of ouder te kunnen sturen die geen toegang heeft tot Learnbeat. Het PDF bestand kan vervolgens eventueel geprint worden. Een portfolio kan ook filmfragmenten, links en geluidsfragmenten bevatten - deze bestanden kunnen vanuit het portfolioproject in Learnbeat gedownload worden. Wanneer je ze gedownload hebt kun je ze digitaal, buiten Learnbeat bekijken of beluisteren.

Zo exporteer je een portfolio

Als docent

Op de portfolio overzichtspagina van je leerling zie je de knop 'Exporteer' staan. Onder deze knop vind je de verschillende opties om een portfolio van je leerling te exporteren.

Weet je nog niet de weg te vinden naar het portfolio van je leerlingen? Lees dan het artikel over het gebruik van de portfolio omgeving als docent.

Je kunt kiezen voor 'Printversie', dan krijg je een export in PDF formaat. Je kunt deze export afdrukken, of als PDF bestand digitaal bewaren en versturen. Je kiest voor 'Downloaden bijlagen' wanneer je de filmpjes en geluidsfragmenten uit het portfolioproject wilt downloaden.

Nadat je één van deze opties hebt gekozen, geef je in het pop-up venster aan van welk portfolioproject je een export wilt maken of welke bestanden je uit een portfolio wilt downloaden door die projecten aan te vinken en op 'Print' te klikken.

Als leerling

Leerlingen vinden op hun portfolio overzichtspagina ook een 'Exporteer' knop. Exporteren van een portfolioproject door een leerling werkt op dezelfde manier als exporteren door een docent. Als je meer wilt weten over het gebruik van het portfolio voor de leerling, lees dan het artikel over portfolio voor leerlingen.