Een portfolioproject exporteren

Bijgewerkt door Suzanne den Brinker

Portfolioprojecten exporteren vanuit Learnbeat

Het is mogelijk om een portfolioproject dat in Learnbeat gemaakt is te exporteren. Bijvoorbeeld exporteer je een portfolioproject van een student om het als PDF aan een stagebegeleider of ouder te kunnen sturen die geen toegang heeft tot Learnbeat. Het PDF-bestand kan vervolgens eventueel geprint worden. Wanneer het portfolio filmfragmenten, links of geluidsfragmenten bevat, kunnen ze vanuit het portfolioproject in Learnbeat gedownload worden. Wanneer je ze gedownload hebt, kun je ze rechtstreeks vanaf je device bekijken of beluisteren, zonder op Learnbeat ingelogd te zijn.

Zo exporteer je een portfolio

Als docent

Op de portfoliopagina van je leerling zie je rechtsboven de knop 'Exporteer' staan. Onder deze knop vind je de verschillende opties om een portfolio van je leerling te exporteren.

Meer uitleg over hoe je bij de portfoliopagina van je leerlingen komt? Lees het artikel over het gebruik van de portfolio omgeving als docent.

Je kunt kiezen voor 'Printversie', dan krijg je een export in PDF. Je kunt deze export afdrukken, of als PDF bestand digitaal bewaren en versturen. Je kiest voor 'Downloaden bijlagen' wanneer je de filmpjes en geluidsfragmenten uit het portfolioproject wilt downloaden.

Nadat je één van deze opties hebt gekozen, geef je in het pop-upvenster aan van welk portfolioproject je een export wilt maken of welke bestanden je uit een portfolio wilt downloaden door die projecten aan te vinken en op 'Print' te klikken.

Als leerling

Leerlingen vinden op hun portfoliopagina ook een 'Exporteer' knop. Exporteren van een portfolioproject door een leerling werkt op dezelfde manier als exporteren door een docent. Als je meer wilt weten over hoe de leerling het portfolio gebruikt, lees dan het artikel portfolio voor leerlingen.