Leerling: het portfolio

Bijgewerkt 4 months ago door Loes Formsma

Links in de menubalk vind je onder 'Meer' het portfolio. Het portfolio is een verzamelplek voor projecten die niet gebonden zijn aan een vak. Portfolioprojecten zijn bijvoorbeeld activiteiten voor jouw plusdocument of loopbaanoriëntatie (LOB), en tonen aan hoe jij je hebt ontwikkeld.

Het maken van een nieuw project

Kies voor Nieuw project toevoegen.

Afbeelding, datum en titel wijzigen

Na het aanmaken van een project kun je het project kenmerken geven. Begin je het project met het voorbeeldproject? Verwijder dan eerst de voorbeeldfoto om vervolgens een andere afbeelding te kiezen. Je verwijdert de afbeelding door op de prullenbak te klikken, rechts in het scherm. Vervolgens upload je een nieuwe afbeelding. Ook kun je in dit scherm de titel, de vaardigheden en en de datum van het project wijzigen. Het is handig om de datum te wijzigen als dit bijvoorbeeld in het verleden heeft plaatsgevonden. Klik tot slot op 'Opslaan'.

Het project vullen met items

Hierna begin je met het vullen van je portfolio. Dit doe je door op 'Item toevoegen' te klikken. Je kiest of je een tekst, een afbeelding, een video, een geluidsfragment, een bestand of een link wilt toevoegen.

Je upload het bestand, vult de bijhorende informatie in en klikt op 'Opslaan'.  Door middel van het pennetje rechts in beeld kun je de bron en bijhorende informatie nog bewerken, verplaatsen of verwijderen na het opslaan.

Project afgerond

Het doel van het project is om dit af te ronden. Zodra de docent jouw project heeft gemarkeerd als afgerond, wordt dit weergeven bij het project. Je kunt je docent uitnodigen om te reageren op jouw project, je leest hieronder hoe je dat doet. Zodra de docent naar je project gekeken heeft en het voldoende heeft bevonden, markeert de docent het project als 'Afgerond'. Is je project nog niet goed genoeg? Dan krijg je waarschijnlijk een reactie in het chatscherm met de verbeterpunten. Verbeter deze punten en vraag je docent hierna opnieuw om een reactie. De docent kan het project vervolgens als afgerond markeren. Rechtsboven jouw project zal een groen blokje met 'Afgerond' verschijnen.

Wanneer ziet jouw docent jouw portfolio?
Jij zit bij de docent in de klas (in Learnbeat)
EN
jouw docent heeft een sjabloon van een portfolioproject bij jou geplaatst
OF
jij hebt je docent vanuit jouw portfolio uitgenodigd voor het project.

Vraag een docent om een reactie

Als je bijvoorbeeld wilt dat jouw CKV docent jouw project bekijkt en beoordeelt, vraag je deze docent om een reactie. Je doet dit door op 'Vraag een docent om een reactie' te klikken.

Mocht je project voldoende zijn, markeert de docent je project als ‘afgerond’. Het is ook mogelijk om meerdere docenten te selecteren om naar jouw project te kijken. Mocht je project nog niet voldoende zijn, dan kan de docent reageren op jouw project met feedback.

Project verwijderen

Het is mogelijk om je gemaakte project te verwijderen, door op 'Verwijder project' te klikken. Hiermee verwijder je één project uit je portfolio. 

Let op: het project verwijder je hiermee definitief. Je kunt het project hierna niet meer terughalen.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)