Leerling: het portfolio

Bijgewerkt 1 month ago door Jill Gotink

Er is een nieuwe functie beschikbaar in Learnbeat, namelijk het portfolio. Links in de menubalk zie je het nieuwe icoon. Het portfolio is een verzameling voor projecten die jij hebt afgerond en waarmee jij ervaring hebt opgedaan. De projecten zijn niet gebonden aan een vak, maar dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn voor jouw plusdocument of loopbaanoriëntatie (LOB). Met behulp van het portfolio in Learnbeat kan je dit soort projecten verzamelen en aantonen hoe jij jezelf hebt ontwikkeld.

Icoon van het portfolio

Heb je een activiteit afgerond of wil je een ervaring toevoegen aan jouw portfolio, dan kun je een nieuw project aanmaken. Nadat je het project aangemaakt hebt, kun je aangeven in welke periode je aan het project hebt gewerkt. Daarnaast kun je de vaardigheden die je hebt ontwikkeld koppelen. Je kan in het portfolio gebruik maken van verschillende type bronnen zoals een Word-bestand, afbeeldingen en video’s. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende bronnen.

  • Tekst
  • Afbeelding
  • Video
  • Geluidsfragment
  • Bestand
  • Link

Voorbeelden van bronnen.

Nadat je een bron toegevoegd en vervolgens opgeslagen hebt, zul je zien dat er een pennetje naast jouw bron is verschenen. Als je hierop drukt, kun je de bron weer bewerken, verplaatsen of verwijderen.

De projecten die je maakt zijn automatisch te zien voor docenten waarbij jij in de klas zit. Belangrijk om te weten is dat de projecten niet gebonden zijn aan een vak of docent. Als je nu wilt dat bijvoorbeeld je CKV docent het project bekijkt en beoordeeld, vraag je deze docent om een reactie. Je doet dit door onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: Klik op 'vraag een docent om feedback'
Stap 2: Selecteer je docent. Je kan één of meerdere docenten selecteren (indien mogelijk).
Stap 3: Na het selecteren van je docent, kan je een gesprek beginnen.

Mocht je project voldoende zijn, markeert de docent je project als ‘afgerond’. Het is ook mogelijk om meerdere docenten te selecteren zodat zij naar je project kunnen kijken. Mocht je project nog niet voldoende zijn, dan kan de docent reageren op jouw project.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)