Aan de slag met Learnbeat - Leerling

Aangepast 3 months ago door Jill Gotink

Leerlingen: aan de slag!

Je kan op verschillende manieren direct aan de slag met Learnbeat. Na inloggen kom je terecht op het beginscherm. Je kan hier opnieuw terecht komen door linksboven op het huisje te klikken. Op het beginscherm zie je je klassen overzichtelijk en kan je ook gelijk doorklikken naar een bepaalde klas. Naast klassen kan je linksboven in het beginscherm ook eventuele nieuwsberichten vinden. Naast het huisje zie je links in het menu verschillende icoontjes. Bekijk wat de icoontjes precies betekenen.

Om direct aan de slag te gaan kan je naar je laatst gemaakte opgaven gaan via het beginscherm zoals in bovenstaand filmpje is gedaan, maar je kan ook op de klas zelf klikken. Hierdoor zie je alle hoofdstukken en kan je elke paragraaf kiezen.

Kruimelpad

Naast de algemene menubalk links in het scherm, is er ook nog een menubalk per klas. Dit wordt het kruimelpad genoemd. Met behulp van het kruimelpad wissel je gemakkelijk tussen de hoofdstukken, paragrafen, activiteiten en resultaten. In het filmpje hieronder wordt, via het koffertje links, naar klas 1B genavigeerd, hierna wordt door middel van het kruimelpad het resultatenscherm bereikt.

Zelf nakijken

Met Learnbeat kan je zelf de antwoorden van open vragen nakijken, dit kan wel alleen als je docent de antwoorden open zet. In onderstaand filmpje worden twee antwoorden nagekeken. De meerkeuzevraag wordt door Learnbeat automatisch nagekeken. Bij de open vraag mag je zelf een score op je eigen antwoord geven, dit kan je doen nadat je het modelantwoord bekeken hebt. In dit geval is het antwoord bijna goed en dus 50%. Na het bekijken van het modelantwoord, kan je als leerling je eigen antwoord aanpassen, waarna het antwoord 100% goed is.