Goed van Start in het nieuwe schooljaar

Bijgewerkt 1 month ago door Čiska Jansz

Tijdens de zomervakantie werken wij door zodat jij na de vakantie goed van start kunt met Learnbeat.

Goed van Start met... een opgeschoond dashboard

Allereerst ruimen wij in de zomervakantie jouw dashboard op. Alle klassen waar voortgang in geboekt is, worden gearchiveerd. Deze klassen zijn niet langer zichtbaar in jouw omgeving.

Goed om te weten: Werk je in het MBO, dan archiveren we jouw klassen met voortgang niet. Uiteraard kun je zelf jouw dashboard opschonen, mochten daar klassen tussen staan die je niet meer gebruikt. Hier lees je hoe je klassen verwijdert. Heb je daar hulp bij nodig, stuur ons dan een toetermelding. We helpen je graag!

Je kunt verwijderde klassen zelf terugplaatsen, als daar behoefte aan is. Heb je bijvoorbeeld een eigen arrangement gemaakt van het lesmateriaal in een van jouw klassen, dan kun je de klas terugplaatsen zonder leerlingen. Het arrangement staat dan weer in de door jou gemaakte volgorde voor je klaar. Je hoeft vervolgens alleen nog jouw nieuwe leerlingen uit te nodigen en dan kun je weer aan de slag.

Let op: wanneer je het lesmateriaal uit een klas van een eerder schooljaar opnieuw gebruikt, beschik je niet over het meest bijgewerkte lesmateriaal. Dat vind je in de bibliotheek.

Goed van Start met... bijgewerkt lesmateriaal

Het betaalde lesmateriaal in de bibliotheek ondergaat in de zomer een update. Allereerst wordt dit lesmateriaal in de zomervakantie uit je bibliotheek verwijderd, om vervolgens na een update aan de hand van de geplaatste bestellingen voor het nieuwe schooljaar weer te worden uitgeleverd. Dit doen we in de volgorde waarin jullie vakantie hebben gekregen. Dit jaar is de volgorde dus:

  1. regio Noord
  2. regio Midden
  3. regio Zuid

Vervolgens werken wij er hard aan om het lesmateriaal voor iedereen die een bestelling heeft geplaatst, beschikbaar te maken. In de week voorafgaand aan de start van jouw schooljaar, vind je het bijgewerkte lesmateriaal weer in jouw bibliotheek, zodat je goed van start kunt in het nieuwe schooljaar.

Heb je bij het digitale lesmateriaal ook boeken besteld? Indien deze bij school geleverd worden, kun je deze in de laatste week van de zomervakantie verwachten.
Goed van Start met... gratis webinars

In de eerste weken van het nieuwe schooljaar kun je gratis en voor niks jouw kennis over Learnbeat opfrissen en/of uitbreiden door één of meerdere webinars bij te wonen. De verschillende onderwerpen waar je je voor kunt inschrijven, zijn:

  • Goed van Start
  • Voortgang en resultaten bekijken in Learnbeat
  • Digitaal toetsen klaarzetten en afnemen
  • De Studieplanner in Learnbeat
  • Zelf opgaven en uitleg maken
  • Vragenuurtje

Hier kun je je direct aanmelden voor één of meerdere gratis webinars.

Goed van Start met... de e-learning Starten met Learnbeat

In jouw bibliotheek vind je onze e-learning Starten met Learnbeat. Deze ondergaat in de zomervakantie net als het andere lesmateriaal een update zodat alle in het afgelopen schooljaar ontwikkelde features erin zijn opgenomen. Je kunt de e-learning gebruiken door een klas zonder leerlingen aan te maken. Vervolgens kun je in je eigen tempo door de e-learning heen gaan of deze gebruiken als naslagwerk op het moment dat je tegen een vraag aan loopt.

Goed van Start met... de Learnbeat Community

Learnbeat bevat een goudmijn aan mooi, zelfgemaakt lesmateriaal, maar je moet het maar net weten te vinden. Daarom hebben we de Learnbeat Community in het leven geroepen. Een plek waar lesmateriaal, ervaringen uit de praktijk en tips laagdrempelig kunnen worden uitgewisseld. Zo maken we lesgeven met Learnbeat nóg leuker en makkelijker! Voor docenten, door docenten. Word je ook lid?

Ja, ik wil lid worden van de Learnbeat Community

Goed van Start met... dagelijkse ondersteuning

Uiteraard kun je ons met vragen of problemen ook altijd benaderen via de supporttoeter in Learnbeat. Daarnaast zijn wij tijdens kantooruren telefonisch te bereiken via (020) 70 09 854 en tenslotte ook per mail via support@learnbeat.nl.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan horen we graag van je.


Hebben we je goed geholpen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)